tomek_82 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 witam. motor 2.5tdi V6180km 2004 rok. na biegu jalowym co jakis czas telepie buda. co dziwne na zimnym silnniku objaw ten nie wystepuje. pojawia sie dopiero po nagrzaniu silnika. uszlachetniacze i wymiana filtrow nie pomoglo. wtryski wydaja sie byc ok. mechanik powiedzial mi ze to kolo dwumasowe, ale jakos nie brznial zbyt wiarygodnie. sam nie byl do konca przekonany. co robic? pozdrawiam
tx-didi Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 przepraszam za glupie pytanie: jestes w 100% pewny ze masz AKE ?, a nie np: BDH ?
tomek_82 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Opublikowano 9 Marca 2010 szczerze mowiac to nie jestem pewien...ale chyba BAU
tx-didi Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 znajdziesz kod silnika np w ksiazce serwisowej, lub na wlepce w bagazniku. Gdyby sie okazalo ze to jednak BDH, to problem 'telepania' jest juz poznany... (niestety od tej gorszej strony) -> podobny przypadek mial nasz forumowy kolega trzeniu, moze warto zagadac do niego, lub poszukac na AKP postow nt temat.
GILI Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 podobny przypadek mial nasz forumowy kolega trzeniu, moze warto zagadac do niego, lub poszukac na AKP postow nt temat. Kolega Tomeks miał też problem z narywaniem. Tylko bardzo dobry mechanik może sobie z tym poradzić...
AndyN Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 szczerze mowiac to nie jestem pewien...ale chyba BAU Zmień swoją sygnaturkę i temat topika. W 2004 r AKE nie był już pakowany do A4 W jaki sposób diagnozowano kondycję wtrysków?[br]Dopisany: 10 Marzec 2010, 20:11_________________________________________________ (...) Tylko bardzo dobry mechanik może sobie z tym poradzić... Przesadzasz ...
meszrum Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Tylko bardzo dobry mechanik może sobie z tym poradzić... poradzi sobie z tym każdy, kto potrafi wykręcić wtryskiwacze.
tomek_82 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 kumpel podlaczym mi auto do kompa i sprawdzil wtryski. logow nie robil. nie wiem na jakies podstawie, ale stwierdzil ze jest ok. nie bylo mnie przy tym. kupilem sobie interfejs i postaram sie sam zrobic logi. chociaz tego nie umiem. ale sie naucze;D chyba, ze jest ktos z poznania lub okolic kto znalazlby chwilke, zeby mi pomoc. pozdrawiam
meszrum Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 kumpel podlaczym mi auto do kompa i sprawdzil wtryski. logow nie robil. nie wiem na jakies podstawie, ale stwierdzil ze jest ok. nie bylo mnie przy tym. kupilem sobie interfejs i postaram sie sam zrobic logi. chociaz tego nie umiem. ale sie naucze;D chyba, ze jest ktos z poznania lub okolic kto znalazlby chwilke, zeby mi pomoc. pozdrawiam w przypadku usterki związanej z tym silnikiem ocenę wtryskiwaczy dokonuje się na podstawie grupy 001, a nie 013/014. korekcje 013/014 mogą wyglądać prawidłowo, ale najważniejsza jest dawka w 001 - jeżeli jest mniejsza niż 3mg, to właśnie to jest źródłem problemu w tym przypadku. poczytaj nieco na ten temat: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=94865 .
AndyN Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Przesadzasz ... naprawiles swoje ?? Nie muszę Wyszarpanie wtrysków i montaż nowych to jakaś wielka filozofia? Plus ewentualnie vp44 do regeneracji gdy masz gest i pieniążków trochę do wydania?
Gość mmcv Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Nie muszę acha to zmienia postac rzeczy :gwizdanie: .
Rekomendowane odpowiedzi