Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Silnik 1,9 AVF (akurat Octavia) czasami brak mocy od około 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów

Mam taki problem a mianowicie chodzi o mojego ojca nieszczęsna skode octavie automat z 2005 silnik AVF....

Juz od kilku dni objawiał się problem taki ze auto czasami traciło moc - tzn 100-120 km/h i to byłby maxx. (czasami nawet zaświeciła sie kontrolka silnika)

Po wyłączeniu stacyjki i ponownym odpaleniu auta wszystko wracało do normy aby znowu po kilkunastu do kilkudziesięciu kilometrów sytuacja sie powtórzyła z nieznanych powodów...

Sprawdziłem wszystkie wężyki podciśnienia, rury intercoolera, itp- czyli wzrokowo i dotykowo całą komorę silnika lecz nic ciekawego bynajmniej nie znalazłem.

Dzisiaj podłączajac do vaga znalazłem tylko taki błąd

1 Fault Found:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-00 - -

czyli Ciśnienie turbosprężarki (TC) - przekroczona granica > podłączenie węża

oraz zrobiłem logi

bs:

Log (3 - 004)

Log (4 - 003)

Log (5 - 011)

dynamiczne bez mocy:

Log (0 - 010)

Log (1 - 008)

Log (2 - 011)

Log (3 - 003)

oraz dynamiczne jak było wszystko ok

Log (0 - 011)

Log (1 - 003)

Log (2 - 010)

Tak jak wspomniałem wczesniej to automat, wlaczajac 3 bieg niestety i tak mi pózniej przełączało....

Wszelkie sugestie oraz pomysły mile widziane

pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

mam ten sam problem w b5 afn niektorzy mowia ze kierowniczki od turbiny wyczyscic ale mialem robione i nic nie dalo albo nieszczelnosc w ukladzie byla sprawdzana i elegancko a turbina przy 110-120 wylacza sie bo jest przeladowana nie wiadomo dla czego ;/

Opublikowano

właściwie do masz niedoładowane - n75 jakby nie chodził wcale Spec. intake press. = Actual intake press. w przybliżeniu .

mam ten sam problem w b5 afn niektorzy mowia ze kierowniczki od turbiny wyczyscic ale mialem robione i nic nie dalo albo nieszczelnosc w ukladzie byla sprawdzana i elegancko a turbina przy 110-120 wylacza sie bo jest przeladowana nie wiadomo dla czego ;/

to sprawdź to samo bo pewnie też ci się sypie ten sam czujnik - N75

:hi: a najlepiej daj logi :good:

Opublikowano

turbo do czyszczenia :wink4:

Opublikowano
  • Autor

turbo do czyszczenia :wink4:

Witam

kolega Buldog071 pisał ze turbo miał czyszczone i nic nie pomogło, a nie jest tak ze jakby były kierownice zapieczone to cały czas byłby mół ?? (bo u mnie po ponownym odpaleniu jest ok na kilkanaście km jazdy). Czy n75 idzie jakoś sprawdzić ? - czy odrazu wymiana ?

Opublikowano

Możesz podmienić n75 z n18 który jest za silnikiem pod rurą dolotową i zobaczysz czy jest różnica ale podobno zadko padają

Opublikowano

kierownice do czyszczenia. jesli natomiast twierdzisz ze bylo czyszczone to cos ze sterowaniem kierownic tzn przewody lub N75.[br]Dopisany: 10 Marzec 2010, 09:25_________________________________________________

Wrzuc swoje logi, to sie oceni.