Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reset bateri w laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Toshibe satelite m70-340. bateria po odłączeniu zasilania trzyma jakieś 3-5 min max. gdzieś się doczytałem ze można zrobić reset baterii i może to w jakiś sposób zwiększyć jej pojemność.

ogarnia ktoś ten temat??

Opublikowano

Gdzieś kiedyś słyszałem że należy taką baterię włożyć na zamrażalnika( na bodajże cała noc). Dla mnie dziwne - sam tego nie sprawdzałem - ale podobno działa..

Opublikowano
  • Autor

tez znalazlem takie info. ktos napisal ze -20 stopni musi byc....

Opublikowano

tak robilem z bat. w telefonie... do hermetycznego opakowania rozładowaną i do zamrażarki na noc... rano wyciągnąć i po ogrzaniu naładować... coś to dawało..

ps. znalazłem takie coś;

Owiń baterię dokładnie kawałkami gazety i włóż ją do plastikowego worka z zamknięciem.

Włóż tak przygotowaną baterię do zamrażarki na 3 dni (gazeta odciągnie wodę z baterii).

Po 3 dniach wyciągnij baterię z lodówki i pozostaw na 2 dni w temperaturze pokojowej.

Po 2 dniach włóż baterię do telefonu i maksymalnie ją naładuj.

Po tej operacji bateria będzie "trzymać" około 80-90 % dłużej.

Opublikowano

Panowie nie chciał bym nikogo obrazić ale opisana przez was metoda zamrażalnikowa to totalna bzdura.

Jedyną możliwością poprawnej regeneracji baterii jest wymiana ogniw. Jednak wydaje mi się że w dzisiejszych czasach taniej wyjdzie kupić dobry zamiennik na allegro. Zamienniki budowane w oparciu o ogniwa Sanyo naprawdę świetnie trzymają parametry.

Jest jeszcze możliwość wydłużenia pracy baterii poprzez zapisanie w epromie stanu max i mini po przez odpowiednie oprogramowanie, przy czym trzeba było by mieć odczyty z baterii która jest w miarę nowa. Można coś więcej poszukać na elektroda.pl, jednak ja sugeruje kupić zamiennik który będzie lepiej działał i posłuży dłużej jak wszelkiego rodzaju domowe eksperymenty.

Opublikowano

a ja tam jutro sobie zrobię z ciekawości... mam starą baterię od notebooka... trzymało mi to chyba 20 minut... jak nie zapomnę to wsadzę... później mogę nawet wsadzić do czyjejś mikrofali jak ktoś ma ochotę :kox:

Opublikowano

;) Z mikrofalą efekt na pewno będzie ciekawy ;) Sugeruję jednak robić to po za domem i nauczyć się szybko biegać ;)

Co do baterii w każdej instrukcji jest zakres temperatur w jakich może pracować sprzęt od jakiejś ujemnej do jakiejś dodatniej. Ponadto każdy producent i sprzedawca zazwyczaj zwracają uwagę, że nie należy w zimie używać sprzętu zaraz po przywiezieniu do domu. Powinno się zawsze odczekać aż sprzęt osiągnie temperaturę bliską temperaturze otoczenia. Tak czy inaczej życzę powodzenia :)

Opublikowano

a ja tam jutro sobie zrobię z ciekawości... mam starą baterię od notebooka... trzymało mi to chyba 20 minut... jak nie zapomnę to wsadzę... później mogę nawet wsadzić do czyjejś mikrofali jak ktoś ma ochotę :kox:

można też wziąć baterię ( już niekoniecznie z mikrofalą) i udać się do... Watykanu,

Lechu tam jeździł ładować akumulatory, więc chyba coś jest na rzeczy :mysli:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

można też wziąć baterię ( już niekoniecznie z mikrofalą) i udać się do... Watykanu,

Lechu tam jeździł ładować akumulatory, więc chyba coś jest na rzeczy :mysli:

:polew: :polew: :polew:

:polew: :polew: i mu pomogło
Opublikowano

trzeba było widzieć minę mojej mamuśki (wpadła kobiecina na kawkę) jak wsadziłem bateryjkę do zamrażalnika i na jej pytanie "co ty robisz" usłyszała "na śniadanie będzie jak znalazł" :polew: :polew: :polew: