Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] 3500 obrotów na trzecim biegu i dalej się nie rozpędza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z racji zimowego,spokojnego stylu jazdy dzisiaj chciałem przegonić turbawkę mojej niuniu i trochę byłem zaskoczony...

Oczywiście na rozgrzanym silniku deptam od drugiego biegu do 4 tys,później trzeci bieg i tylko 3,5 tys obrotów i już dalej nie kręci,tak jakby był jakiś kaganiec odcinający paliwko.Oczywiście kolejne biegi powodują zwiększenie prędkości,ale nie wiem dlaczego obrotomierz jakoś tak zamilkł na tej trójeczce :blink: To normalne w AFN-ach??? Wcześniej tak starałem się nie deptać,ponieważ niedawno zmieniałem rozrząd :wink4:

Opublikowano

Podłącz vag i sprawdz błędy po ponownym odpaleniu auta tak samo się dzieje

Opublikowano

Pewnie żaluzje zapiekły sie w turbinie. Przegoń furmankę z butem w podłodze. Jak nie pomoże to turbo do czyszczenie. Przydały by się logi 011.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zastanawiałem się z tą turbinką.Przez dwa miesiące jeździłem jak emeryt.Silnik nie był dobrze dogrzewany,krótkie trasy...

Autko ma przejechane 135 tys :cool1:-myślicie że już turbinka może być do czyszczenia??? (przebieg wiarygodny :good:)

Opublikowano

konrad0703 podepnij vaga na poczatek, poszukaj na temat notlauf, tryb awaryjny ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=86075

Opublikowano

podepnij vaga, skasuj błąd przeładowania i od tej pory zacznij jeździć z vagiem bo ten bład będzie wracał.

Turbo do czyszczenia, lub przegonienia... ale przegonienie rzadko pomaga bo znowu wyskakuje błąd przeładowania i nie pompuje.

Zamuliłeś łopatki emerytowaną jazdą...

Takie to te turbawki są...

moja nie ma ruchomych łopatek przez co jest słabsza, ale 260tyś przejechała i dalej pompuje bez czyszczenia i rozkręcania. :cool1:

Opublikowano

Z racji zimowego,spokojnego stylu jazdy

zimowy styl jazdy??? :mysli::cool1:

Opublikowano

No zimowy styl jazdy np mnie przez krótkie trasy i niedogrzane auto = kręcenie do około 2000 obrotów.