Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY CHRZANOWSKIE PONIEDZIAŁEK 18.00 "Pod Orłem"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie ... Dziś musimy sprawdzić ciśnienie w silniku :mysli:

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 132,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie gdzie się znajduje komp w A4 po lifcie bo muszę zczytać oznaczenie sterownika bo dzwiniłem do firmy tunerskiej żeby wczytać ori program i muszę im go podać

Opublikowano
  • Autor

Po szybą :) otwierasz maskę i po prawej stronie pod szybą masz czarną skrzynkę odkręcasz śrubki (4 szt) i jest komp na wierchu :)

ps. Astra OPC 2.0 160 km ... Jak twierdzi kolega chce w niej moc 240 km (ściema) wyniki nie do osiągnięcia "wolnossak" :polew:

Jak wrócę muszę się z nim sprawdzić :mysli:

Opublikowano

Ok dzieki bo w@rwia mnie to kopcenie na czarno wszystko sprawdzone wtryski i pompa ok więc musi być to przez program a podniesione ma pewnie do ok 120 KM lub coś koło tego. No chyba że ta nieorginalna przepływka jeszcze coś miesza ale na kompie wychodzi że działa dobrze.

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak ....

Znam wielu maniaków którzy zmieniając moc w swoich samochodach ale takiego jak ty znam pierwszego :) Chce zrobić program obniżający moc tylko po to żeby auto wydalało z rury troszkę mniej dymu ... A może kata masz wybebeszonego i to jest powodem :P Sprawdz a później ładuj kase ;)

Opublikowano

Nie wiedziałem że brak kata może powodować większe dymienie musze to sprawdzić ale to że mam program to fakt. Zobaczymy, w sumie przywrócenie ori programu jeżeli taki będą posiadali w bazie danych to koszt około 300 zł tak mi powiedzieli zobaczymy.

Opublikowano
  • Autor

Przebieg autko ma słuszny czy prawdziwy nikt nie wie (sam nie jestem pewny swojego) Kto wie czy się nie posypał kat ja kiedyś zlikwidowałem u siebie kata i moja benzynka kopciła na czarno :P

Opublikowano

A nie mozesz Marcin jechac na korekte softu ? Bo koni troche masz :cool1: Ja bym jechal zeby poprawili i nie bedzie kopcic bo za chwile bedziesz mowil ze masz za malo koni :decayed:[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 15:00_________________________________________________Kurde Cieply czemu sie nie pochwaliles tutaj na co polujesz :kox:

Opublikowano

Dzisiaj panowie skończyłem czyścić dolot powietrza czyli kolektor, rury oraz troszke intercooler. Nie będe mówił co było w kolektorze :shocked: ale było tego dużo czyszczenie zajeło mi cały dzień. No i musze powiedzieć że kopci o wiele mniej niż przedtem teraz tylko przy mocnym gazie a normalnie to jedzie bez kopcena a przedtem cały czas dym z rury pojeżdze troche i zobacze jak będzie. W przyszły tydzień wyczyszcze reszte czyli rury od turbo do inter i inter dokładnie no i nowy filtr powietrza. Pewnie będzie dalej troche kopcił no ale w sumie to ma ponad 200 000 km no i program wieć może troche kopcić ale jakby było tak jak teraz jest to jest :good:

Opublikowano

No ja bym zrobił ewentualnie to co proponuje Witek, ustawić pod "czystą rurę", trochę zredukować ale ogólnie lepiej jak ma więcej mocy, więcej frajdy :> A nuż wyczyścisz wszystko i będzie śmigać pięknie z taką mocą? :> Powodzenia!

Opublikowano

Problem w tym że pytałem czy jest możliwość poprawienia programu i powiedzieli że jak u nich robiony to tak a jak gdzie indziej to nie da sie bo nie widza co było robione i pozostaje tylko przywrócić ori program czyli ok 300 zł lub chiptuning ale mniejszy o jakieś 10-15 % czyli 980 -1100zł.

Opublikowano

To bym się wstrzymał na Twoim miejscu, jak masz 300 zł wydać na powrót do ori to już chyba wolałbym to na tłumacza wydać i dowiedzieć się coś z tych niemieckich papierów o tym chipie :D

Opublikowano

A moze faktycznie pomoze czyszczenie tych wymienionych elementow i zostanie i moc i czysty wydech :evil: Cieply kablasa mi jutro przywiez :tongue4::decayed:

Opublikowano

witajcie :hi: znalazłem przyczynę nie sprawnej klimy :gwizdanie: gaz spierdo... przez parownik albo na rurce między parownikiem a łączeniem w grodzi :wallbash: na razie wiem że wewnątrz auta :wallbash: no i od razu pytanie ma ktoś dostęp do nowych w dobrej cenie albo sprawny używany lub zajmuję się regeneracją parowników ??[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 12:59_________________________________________________dobra parownik do wymiany :wallbash: jak gościu sprawdzał szczelność i nabił azotem i nie wiem czy dał za duże ciśnienie no i rozsadziło parownik w taki sposób że rozwaliło również obudowę "tunel" co jest umieszczony parownik , nagrzewnica i wentylator no i gościu nie czuję się winny bo mówi że nabił takie ciśnienie jakie daje sprężarka i teraz mam parownik do wymiany i obudowę al myślę że da się ją pokleić ;( no i pytanie czy gościu zostanie bez karny i nic mu nie mogę zrobić ?? :baseball:

Opublikowano

Panowie wkleiłem logi do analizy i narazie z tego co piszą to logi ok ale przepływka coś nie teges w sumie fakt bo mam założoną nieorginalną HARTA wieć to pewnie to :wallbash: w poniedziałek zamawiam ori na allegro

Opublikowano

witajcie :hi: znalazłem przyczynę nie sprawnej klimy :gwizdanie: gaz spierdo... przez parownik albo na rurce między parownikiem a łączeniem w grodzi :wallbash: na razie wiem że wewnątrz auta :wallbash: no i od razu pytanie ma ktoś dostęp do nowych w dobrej cenie albo sprawny używany lub zajmuję się regeneracją parowników ??[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 12:59_________________________________________________dobra parownik do wymiany :wallbash: jak gościu sprawdzał szczelność i nabił azotem i nie wiem czy dał za duże ciśnienie no i rozsadziło parownik w taki sposób że rozwaliło również obudowę "tunel" co jest umieszczony parownik , nagrzewnica i wentylator no i gościu nie czuję się winny bo mówi że nabił takie ciśnienie jakie daje sprężarka i teraz mam parownik do wymiany i obudowę al myślę że da się ją pokleić ;( no i pytanie czy gościu zostanie bez karny i nic mu nie mogę zrobić ?? :baseball:

Rozumiem ze gość miał sprawdzić gdzie jest nieszczelność ale nie kosztem rozpieprzenia samochodu.

Jak był to jako taki warsztat to bierz go za fraki a jak jakiś "Pan Kazio" to będzie ciężko.

Opublikowano

Rozumiem ze gość miał sprawdzić gdzie jest nieszczelność ale nie kosztem rozpieprzenia samochodu.

Jak był to jako taki warsztat to bierz go za fraki a jak jakiś "Pan Kazio" to będzie ciężko.

A ty kolego czemu tak zadko na spoty przyjedzasz ? :decayed: Zapraszamy w poniedzialek :tongue4:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 23:56_________________________________________________Ma ktos konto na torrenty.org potrzebuje zeby ktos mi sciagnal jedna rzecz :gwizdanie:

Opublikowano

Co potrzebujesz wicio

Opublikowano

A ty kolego czemu tak zadko na spoty przyjedzasz ? :decayed: Zapraszamy w poniedzialek :tongue4:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 23:56_________________________________________________Ma ktos konto na torrenty.org potrzebuje zeby ktos mi sciagnal jedna rzecz :gwizdanie:

Moja noga juz w miarę OK wiec postaram sie wpaść zaraz po wakacjach a jadę jutro (niedziela) a potem znowu przerwa bo będzie sanatorium 24 dni.

Pozdrawiam