Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problemy z rozruchem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

problem dotyczy auta mojego kolegi z ktorym dojezdzam do roboty. audi a4 95r. 1.9 tdi 90Km 1Z

mianowicie z rana lu po dluzszym postoju nie koniecznie w minusowej temperaturze auto trzeba cheblowac....i czasem nawet kontrolka od immo nie chce mu gasnac,tak wiec przekreca zaplon i gasi i tak nawet dziesiec razy az z ledwoscia odpali przez chwile nierowno pracuje a puzniej ok.....malo tego po odpaleniu jedziemy 15km i auto gasnie?! i jest problem z odpaleniem !!!!!!!

Dodam ze wszystkie filtry wymienione !

Swiece nowe !

Aku nowka !

pare dni temu kolega podjechal do magika (spec elektryk) podpial go pod kompa i ze cos tam bo z zaplonem tak mu powiedzial i cos z pedalem hamulca az smiac mi sie chgce ale pisze co wiem ???? no ale bez konkretow tak wie kolega zostawil u niego fure i wymienili mu stacyjke plus kluczyki i wrocil do domku a rano bylo tak samo a gosciu skasowal go 400zl.

Co to moze byc czy pompa paliwa? chcialbym mu jakos pomoc ale sam niewiem.

Opublikowano

Może zaworek zwrotny padł i paliwo się cofa dlatego cięzko pali.

Nieszczelność w dolocie lub cieknące przelewy.

Kąt wyprzedzenia zapłonu sprawdzony?

Immo powoduje problem z odpaleniem i trzeba lepszego magika, żeby to odciąl lub naprawiał ale to pierwsze chyba tańsze będzie.

Opublikowano

stawiałbym na zapowietrzanie pompy czyli zaworek zwrotny, chociaż jak złapał i po 15min zgasł to nie wiem jak musiało by się paliwo cofać -więc raczej dobry elektromechanior i Imo jest problemem

Opublikowano

Witam;prawdopodobnie masz przebicie na immo ,a dokładnie na przewodzie przy stacyjce,możecie to sami naprawić wystarczy zaizolować ten przewód i będzie ok.Materiały edukacyjne znajdziesz w wyszukiwarce forum. :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedzi...

Opublikowano

właśnie zauważyłem że moderator już ci znalazł materiały :good:

Opublikowano
  • Autor

no immo a dlaczego jak sie go uda odpalic chodzi przez chwile jak na jedby garze ? to raczej juz nie przez immo.

Opublikowano

Moze na ktorejs swiecy nie ma iskry?? :polew:a tak na powaznie przyczyn moze byc wiele np. problem z paliwem

Opublikowano

ja stawiam na immo jak 10razy odpalasz i immo świeci dalej i dopiero za nastym razem odpali :gwizdanie:

Opublikowano

ja stawiam na immo jak 10razy odpalasz i immo świeci dalej i dopiero za nastym razem odpali :gwizdanie:

Immo to nie jedyny problem w tym aucie.

Opublikowano
  • Autor

tzn.