Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wydech nowy,głośno pod silnikiem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie wymianiałęm jakis czas temu środkowy i tylni tłumik,dodam że kata nie ma wcześniej była strumienica teraz jest przelotowa rura , plecionka jest nowa ale dalej autko chodzi głośno ,dżwięk jest spod silnika ,gdy wymieniałem te tłumiki gościu powiedział że wypaliły się od środka rury wychodzace od silnika(nie wiem jak sie nazywa) czy to możliwe ? skoro nie widac żadnych rozszczelnień czy śladów obkopcenia.Chciałbym to naprawic bo taki halas jest nie przyjemny a juz jest tak dłuzszy czas tylko za co sie zabrac?

Opublikowano
  • Autor

a juz nie pamietam ale cos około 250 za sztuke ale to cos musi byc tam przy silniku może ten kolektor wydechowy ja juz nie wiem

Opublikowano

przyczyną może być nieszczelność, niskiej jakości tłumiki, źle ustawiony wydech :mysli:

Opublikowano

jak za 250 oczywiscie bez rabatow to kupiles jakis szajs i te zamienniki zawsze bedol glosniejsze niz or czy leprze firmy np bosal

Opublikowano

miałem ADR, miałem podobny problem ale tylko na zimnym silniku, problem tkwił w pękniętym kolektorze wydechowym, na jednym z 4 żeberek widać było kreseczkę, właśnie z tego miejsca wydobywał się głośny dźwięk, bardziej pyrczenie :wink4: