Ukasz699 Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Witam Panowie. Jakie wrażenia po obejrzeniu dokumenty Pana Sekielskiego ?? http://www.youtube.com/watch?v=TUh9oS_TzyE Moim zdaniem to wreszcie, ktoś jawnie pokazał ludziom jakie bagno ukrywa się pod słowem Polityka. Mam nadzieję, że komuś to otworzy zaślepione oczy a bezkarne wydawanie pieniądze z naszych podatków bez jakiejkolwiek kontroli grup politycznych zostanie ukrócone. Ja mogę powiedzieć iż po obejrzeniu jestem zszokowany. Wysyłanie smsów z sugestią głosu jest jakimś totalnym a zarazem nowym absurdem dla Mnie. Chciałbym by Polska bardzo podzielona złączyła się i zrobiła wreszcie porządek, bo bez tego zawsze będziemy tytułowymi "Marionetkami". To tylko moja Opinia. Dokument Pana Sekielskiego jest bardzo odważnym krokiem mam nadzieję do lepszej przyszłości Polski. Lepszej mam tu na myśli bez mataczenia malwersowania i innego typu przekrętów a co za tym idzie Okradania naszych kieszeni.
Buba Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Dokument bardzo fajnie zrobiony, ukazuje obrazowo to co od dawna wiadomo. Niestety pokazuje również jak zwykły szary człowiek jest bezsilny w stosunku do władzy i jak politycy są powyżej prawa. szkoda że nie ma całego programu
OLO_GDA Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 dla mnie rzeczy ktore opisal (znaczy czesc bo nie mialem sily obejrzec calosci) sa tak oczywiste ze az nudne. pewnie ze to wszystko zle, ale srednio rozgarniety czlowiek widzi to wszystko bez odkrywczych materialow. pewnie ze dobrze ze zacznie sie na ten temat dyskusja ale nie sadze zeby dala cokowliek poza malym zamieszaniem, promocją autora i ogolnej udawanej kampani na rzecz lepszej polityki u wszystkich ktorzy prowadza kampanie...
soolek Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 To co było w dokumencie, to nie od dziś wiadomo, ale było potrzebne - niektórzy przejrzą na oczy, innym się przypomni. Niestety, TV też do końca wierzyć nie można. Sławna (obecnie) pielegniarka Ewa - wg. Sekielskiego nie istnieje. Wg. dyr. szpitala też. Jednak wg. najświeższych doniesień, istnieje - PO ma jej zgodę na publikację nazwiska. Chyba Rzeczpospolita przeprowadziła z nią nawet wywiad - nie widziałem, tylko słyszałem. Udział dyrektora w przekazywaniu informacji do PO nie jest dla mnie jasny na chwilę obecną. Tylko tak szczerze: Co to zmieni? NIC!!! Kompletnie nic. Powiedzmy, że teraz na PO nie zagłosujesz? Wogóle nie zagłosujesz, bo nie ma na kogo! PIS wróci do władzy, bo ma stały elektorat, który takich filmów nie ogląda. Zagłosujesz na SLD, PSL - głos stracony, bo nie mają szans dojść do władzy teraz. Możemy tylko wybrać mniejsze zło. Tym mniejszym złem według mnie jest PO, w chwili obecnej. Czyli sytuacja bez zmian.
OLO_GDA Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 tylko prosze zeby ten temat nie przerodzil sie w dyskusje o polityce. nie wazne kto jakie partie jak postrzega. chodzi o to ze caly ten syf to jedno szambo. nie wazne z jakiej strony sceny kto jest. wszystkie partie staraja sie wyciagnac jak najwiecej gotowki ze skarbu panstwa. i to jest ich cel a nie uszczesliwianie tlumu maluczkich ktorzy dali sie nabrac na ich obietnice wyborcze... ale dziennikarze tez nie sa swieci bo zeruja na polityce. bo daja sie wciagac w uklady, tworza pod dyktando a wiekszosc mdeiow jest powiazana mniej lub bardziej z partiami. Partie daja zarobic na reklamach w czasie kampani to media potem sie odwdzieczaja.. ciekawe czy o tym ktos sie odwazy stworzyc dokument ;]
Buba Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 wlasnie, nie zaczynajcie gadac o partiach bo to sliski temat i nic nie wnosi oprocz klotni. kazdy ma swoje racje. jest to jedno wielkie bagno niezaleznie od pratii
Ukasz699 Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Opublikowano 18 Marca 2010 dla mnie rzeczy ktore opisal (znaczy czesc bo nie mialem sily obejrzec calosci) sa tak oczywiste ze az nudne. pewnie ze to wszystko zle, ale srednio rozgarniety czlowiek widzi to wszystko bez odkrywczych materialow. pewnie ze dobrze ze zacznie sie na ten temat dyskusja ale nie sadze zeby dala cokowliek poza malym zamieszaniem, promocją autora i ogolnej udawanej kampani na rzecz lepszej polityki u wszystkich ktorzy prowadza kampanie... No nudne. A może wreszcie Ciśnienie patrzenia na to puści i pójdą w bejsbole w ruch. Bo u nas zmiany należało by zacząć od zniesienie senatu i zmiany konstytucji. A rząd przeciwko sobie na pewno nie będzie głosował. Szkoda, że dyskusja jest taka słaba widać koledzy z forum więcej do powiedzenia mają na temat "Kiedy zmieniamy opony na letnie" Jacy obywatele takie państwo.
soolek Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 dla mnie rzeczy ktore opisal (znaczy czesc bo nie mialem sily obejrzec calosci) sa tak oczywiste ze az nudne. pewnie ze to wszystko zle, ale srednio rozgarniety czlowiek widzi to wszystko bez odkrywczych materialow. pewnie ze dobrze ze zacznie sie na ten temat dyskusja ale nie sadze zeby dala cokowliek poza malym zamieszaniem, promocją autora i ogolnej udawanej kampani na rzecz lepszej polityki u wszystkich ktorzy prowadza kampanie... No nudne. A może wreszcie Ciśnienie patrzenia na to puści i pójdą w bejsbole w ruch. Bo u nas zmiany należało by zacząć od zniesienie senatu i zmiany konstytucji. A rząd przeciwko sobie na pewno nie będzie głosował. Szkoda, że dyskusja jest taka słaba widać koledzy z forum więcej do powiedzenia mają na temat "Kiedy zmieniamy opony na letnie" Jacy obywatele takie państwo. Ale co tu więcej gadać? Zresztą gadaniem nic nie zdziałaś, tylko nerwy sobie popsujesz.
Ukasz699 Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Opublikowano 18 Marca 2010 dla mnie rzeczy ktore opisal (znaczy czesc bo nie mialem sily obejrzec calosci) sa tak oczywiste ze az nudne. pewnie ze to wszystko zle, ale srednio rozgarniety czlowiek widzi to wszystko bez odkrywczych materialow. pewnie ze dobrze ze zacznie sie na ten temat dyskusja ale nie sadze zeby dala cokowliek poza malym zamieszaniem, promocją autora i ogolnej udawanej kampani na rzecz lepszej polityki u wszystkich ktorzy prowadza kampanie... No nudne. A może wreszcie Ciśnienie patrzenia na to puści i pójdą w bejsbole w ruch. Bo u nas zmiany należało by zacząć od zniesienie senatu i zmiany konstytucji. A rząd przeciwko sobie na pewno nie będzie głosował. Szkoda, że dyskusja jest taka słaba widać koledzy z forum więcej do powiedzenia mają na temat "Kiedy zmieniamy opony na letnie" Jacy obywatele takie państwo. Ale co tu więcej gadać? Zresztą gadaniem nic nie zdziałaś, tylko nerwy sobie popsujesz. No masz w sumie rację. Ja z chęcią bym się przyłączył do odrywania Świnek od korytek.
OLO_GDA Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 tak, widły w dłoń i na ulice ... może skoro dopiero teraz te fakty do Ciebie dotarly to po prostu jestes bardziej chetny do robienia czegos. ale i tak nie zriobisz nic ponad zalozenie tematu na forum i opowiadaniu jakie to swinie rzedza krajem i co trzeba zmienic. wiec daruj sobie wrzuty ze slaba dyskusja i nie oceniaj tylko pokaz jak nalezy dzialac.. :gwizdanie: za tydzien Ci przejdzie i zapomniasz o temacie. tak juz jest i kazdy raczej stara sie dbac o to zeby pomimo tego co sie dzieje ajkos sobie radzic. a te barany beda krasc i klamac tak samo bez senatu czy po zmianie konstytucji... gratuluje werwy i cennych idealow ale one raczej niewiele zmienia sytuacje...
soolek Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Powiem tak, kradną wszędzie, w każdym kraju. Przekręty pewnie są jeszcze większe niż u nas - mają więcej doświadczenia. Tylko tam (powiedzmy: zachód) ludziom też się żyje nieźle, więc nie mają powodów do narzekania.
yahoo Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Materiał fajny, nic odkrywczego. Kilka fajnych pogawędek. Ale i TV nie można wieżyć jak napisał kolega wyżej. Ten materiał też zostały tak napewno dobrany aby w dpowiednio i jak najmocniej upokorzyć politykow. Powiem tak wiem jestem naiwny ale ciągle mam nadzieje ze to co się dzieje w naszym kraju kiedyś się zmieni. Mam nadzieje ze pojawi się jakiś rząd, który porządnie ruszy tym co nas otacza no ale to tylko moja ślepa naiwność. Co za tym idzie trzeba sie cieszyc z tego co mamy Zawsze mogło być gorzej
Ukasz699 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 tak, widły w dłoń i na ulice ... może skoro dopiero teraz te fakty do Ciebie dotarly to po prostu jestes bardziej chetny do robienia czegos. ale i tak nie zriobisz nic ponad zalozenie tematu na forum i opowiadaniu jakie to swinie rzedza krajem i co trzeba zmienic. wiec daruj sobie wrzuty ze slaba dyskusja i nie oceniaj tylko pokaz jak nalezy dzialac.. :gwizdanie: za tydzien Ci przejdzie i zapomniasz o temacie. tak juz jest i kazdy raczej stara sie dbac o to zeby pomimo tego co sie dzieje ajkos sobie radzic. a te barany beda krasc i klamac tak samo bez senatu czy po zmianie konstytucji... gratuluje werwy i cennych idealow ale one raczej niewiele zmienia sytuacje... Olo jeśli byś się bardziej wczytał to zrozumiał byś, że nie całość była dla Mnie zaskoczeniem. A sam fakt iż są pomieszczenia medialne gdzie jakiś Wspaniały Pan za pomocą komputera narzuca partii na co mają głosować. To owszem jest dla Mnie nowością bo malwersacja jest raczej naszą codziennością. No pewnie masz rację, ale sam napisałem, jeśli znalazł by się ktoś kto umiał by zjednoczyć podzieloną Polskę miej pewność, że na takie mordobicie ruszył bym z nimi. Bo ciężko myślę, że nam wszystkim żyć ze świadomością iż każdego dnia jesteśmy okradani. Może to moje złudne marzenie.. To zamykamy temat bo szkoda wywodów.
Rekomendowane odpowiedzi