Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana pękniętej obudowy lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie mam pękniętą obudowę lusterka od kierowcy. Lusterko jest elektryczne i podgrzewane. Z tego co widzę od dołu takie ramię czarne jest całe a pęknięta jest tylko obudowa lakierowana pod kolor auta. Czy można wymienić tylko tą obudowę i jak ją wyjąć. Czy muszę całe lusterko wyciągać. Proszę o pomoc. Desperat. :embarrassed:

Opublikowano

tak musisz demontować lusterko poszukaj jest to na forum

[br]Dopisany: 19 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________o ja już znalazłem musisz zrobić tak jak kolega opisał

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html

Opublikowano
  • Autor

[br]Dopisany: 19 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________o ja już znalazłem musisz zrobić tak jak kolega opisał

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html

Tak tylko że ja mam do wymiany obudowę lusterka od kierowcy!! i co z tym?? Ja mam do wymiany tylko obudowę - czy da sie bez zdejmowania całego lusterka??

Opublikowano

Tak tylko że ja mam do wymiany obudowę lusterka od kierowcy!! i co z tym?? Ja mam do wymiany tylko obudowę - czy da sie bez zdejmowania całego lusterka??

operacja jeśli chodzi o stronę kierowcy jest taka sama,a żeby wymienić sama obudowę musisz zdemontować całe lusterko

Opublikowano
  • Autor

dobra to mam jeszcze jedno pytanie wyciągnę lusterko. I rozumiem że jest ono podpięte do kostki. Czy muszę wyciągać kable z kostki żeby wyciągnąć tylko pękniętą polakierowaną obudowę lusterka?? Czy wystarczy wymątować lusterko i da się ściągnąć obudowę a następnie czy nie będzie problemu z założeniem nowej obudowy lusterka. Czy lepiej kupić nowe lusterko całe i ściągnąć stare pęknięte i założyć nowe?? :kox:

Opublikowano

dobra to mam jeszcze jedno pytanie wyciągnę lusterko. I rozumiem że jest ono podpięte do kostki. Czy muszę wyciągać kable z kostki żeby wyciągnąć tylko pękniętą polakierowaną obudowę lusterka?? Czy wystarczy wymątować lusterko i da się ściągnąć obudowę a następnie czy nie będzie problemu z założeniem nowej obudowy lusterka. Czy lepiej kupić nowe lusterko całe i ściągnąć stare pęknięte i założyć nowe?? :kox:

w linku który Ci wysłałem masz wszystko ładnie opisane, musisz wyciągnąć kable z kostkibo nie wyciągniesz później tego mechanizmu który steruje lustrem, a ten z kolei jest przykręcony do Twojej pękniętej obudowy,

mogę dodać, że nie musisz odkręcać tapicerki drzwi żeby wykręcić lusterko, wystarczy, że ściągniesz ten trójkąt i masz dojście do śruby - Torks 45 ale ostrzegam, że wtedy ciężko odpiąć kostkę ale jak masz zwinne palce to dasz radę - ja dałem :kox:

Opublikowano

aby zdemontować popękaną obudowę lusterka postepujemy najpierw tak : ściągamy wkład lusterka http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t59600.0.html;highlight=wk%C5%82adu+demonta%C5%BC+lusterka gdy mamy juz sciągnięty wkład odkrecamy 3 wkręty mocujace obudowe ( duze lusterko od kierowcy bedzie miało 3 wkrety a małe od pasażera 2 ) w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html 5 zdjęcie masz pokazane gdzie sa wkręty - 3 wkręt mysle ze sobie juz znajdziesz :wink4: sciagasz obudowe i wsio, zakładasz nowa i składasz w odwrotnej kolejności :good:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A jesli mam pekniete szklo w lusterku to co wtedy czy musze wymieniac tylko szklo czy caly wklad ??

Opublikowano

A jesli mam pekniete szklo w lusterku to co wtedy czy musze wymieniac tylko szklo czy caly wklad ??

jak usuniesz stare szkło to możesz nowe przykleić do starego plastiku :good:

Opublikowano

witam kolegów mam takie pytanie wymieniłem obudowę lusterka prawego i założyłem nowy wkład i ciężko mi chodzi jak reguluje tak jak by się coś zacinało bez wkładu chodzi silniczek normalnie co morze być przyczynom wkład czy obudowa wszystko kupowałem na allegro a jaki koszt pomalowania samej obudowy na kolor jak bym dal lakiernikowi samom obudowe

Opublikowano

witam kolegów mam takie pytanie wymieniłem obudowę lusterka prawego i założyłem nowy wkład i ciężko mi chodzi jak reguluje tak jak by się coś zacinało bez wkładu chodzi silniczek normalnie co morze być przyczynom wkład czy obudowa wszystko kupowałem na allegro a jaki koszt pomalowania samej obudowy na kolor jak bym dal lakiernikowi samom obudowe

może krzywo zamocowałeś wkład (nierówno i ociera o którąś krawędź obudowy) ? koszt pomalowania obudowy tak myślę ok 70zł-100zł

Opublikowano

a klamek ile może kosztować wie ktoś

Opublikowano

a klamek ile może kosztować wie ktoś

zależy od lakiernika, wiesz samo pomalowanie to nie problem, więcej roboty jest z demontażem klamek