Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Ściąga w obydwie strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem: ciężko jest prosto jechać. jadę i nagle auto zaczyna uciekać w któraś stronę_ odbiję troszeczkę jedzie prosto i za chwilkę ciągnie w druga stronę. może ktoś coś doradzić?? bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

a laczki jakie masz zapodane na auto?? bo ja tak mialem jak zalozylem do poprzedniego auta za szerokie laczki :hi:

Opublikowano

Na jakich oponach i felgach jeździsz? Chodzi mi o profil opony np. 225/45 i rozmiar felg np. 17" itp. :)

Opublikowano
  • Autor

nie wiem a teraz cały czas muszę manewrować kierownica jakie mam łączki. auto mam już rok i wszystko było dobrze. miałem wymieniane amory w październiku i tez było ok. zauważyłem że czulszy był na skręt kierownicy po zmianie opon na nówki zimowe. Dębica Frigo 195/65/15

Opublikowano

zbieżność kiedy była ostatnio robiona i czy przegląd zawieszenia był sprawdzany-mam pytanie-jak to się odbywa,że ściąga w dwie strony? jak jedziesz po na prwdę prostej i co,puszczasz kierę i raz ciągnie w prawo,a raz w lewo?

Opublikowano
  • Autor

zbierzności nie robiłem bo nie było potrzeby. po wymianie amortyzatorów też nie robiłem zbieżności- goście muwili że sie zbierznosć nie zmieniła.jest tak jak napisałem na poczatku gdy zacznie ciągnąć w kturąś strone odbiję lekko kierownicą wyprostuje i za chwilke ciągnie w drugą strone a kierownica zostaje w tej samej pozycji

Opublikowano

czyli obstawiam na potężne luzy w układzie kierowniczym-podjedz do jakiegoś mechanika,nich podniosą auto i to sprawdzą-przy zmienionej zbiezności ,lub geometrii-ciągnie tylko w jedną stronę i efekt jest widoczny na oponach-są nierównomiernie wytarte

Opublikowano
  • Autor

opony założyłem w październiku nówki zimówki ( są miękkie więc do tej pory coś by było widać ) -niema wybranego bieżnika. równo bierze

Opublikowano

wieć luzy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mniej więcej gdzie? drążki? wahacze? końcówki? zbliża mi się przegląd- wyjdzie to na zwykłym przeglądzie czy trzeba robić jakiś specjalistyczny??

Opublikowano

mniej więcej gdzie? drążki? wahacze? końcówki? zbliża mi się przegląd- wyjdzie to na zwykłym przeglądzie czy trzeba robić jakiś specjalistyczny??

sprawdz wszystko-zgadywać nie będę :wink4:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Sorry za odgrzanie ale czy takie objawy może dawać luz na krzyżaku kolumny kierowniczej?