Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] N75 - problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Mój AFN'ik w małej potrzebie :gwizdanie:

Mam niemały problem, otóż notlaufy sprowokowały mnie do wyczyszczenia N75tki i chciałem ją przeczyścić jednak wężyki za ni cholerę nie chcą z niego zejść. Próbowałem podważać, wyciągać itd itd i są jakby przyklejone... ktoś miał taki problem ?

Drugim problemem jest to że pasek od klimatyzacji mi się zerwał tzn przywaliłem podłoga o jakiś kamień- plastik pękł i zerwał pasek... wyjaśniłby mi ktoś która rolkę odkręcić i jak to zrobić ?

Opublikowano

u mnie też był problem z tym wężykiem ale musisz próbować ściągnąć na siłe albo po prostu do przetnij wzdłuż to wtedy sam zejdzie i puźniej nowy założysz

Opublikowano
  • Autor

no na siłę to tylko ten górny przewód a te dolne to raczej ciężko cokolwiek z nimi zrobić..

jeśli bym się zdecydował na rozcięcie to który z tych przewodów :

http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=przew%C3%B3d+podci%C5%9Bnienia

bym musiał zakupić ?

Opublikowano

masz chyba tyle zapasu żeby ciachnąć te 15mm po samym króćcu i załozyć jeszcze raz a to co zostało na zaworze przeciąć wzdłuż i ładnie zejdzie :gwizdanie:

Opublikowano

a nawet jak nie starczy to w sklepie z częściami 10zł metr to i tak możesz wymienić bo stare mogą być sparciałe albo poprzecierane kup po metrze 4mm i 5mm to powinieneś wszystkie w aucie wymienić ja u siebie założyłem 3.2mm jak wymieniałem przelewowe we wtryskach i hula

Opublikowano
  • Autor

Przy wyciaganiu tych węzyków, w wężyku został bolec plastikowy od zaworu, tak więc lipa, no ale rozebrałem dalej. Uszkodzona była membrana i troche syfu w zaworku.. Połączyłem wężyki ze sobą omijając N75 tzn ten grubszy wężyk z tym cieńszym ( czerwony+niebieski bodajże) i przejechałem się i turbinka nie pracuje...

Wie ktoś może do kogo podjechać w Łodzi na wymiane N75 i skasowanie błędów ?

Opublikowano

wymień sam a za cene wykasowania błędów u mnie 50zł kupisz kabel i zrobisz to sam a kabel przyda sie napewno w przyszłości

Opublikowano
  • Autor

Kurde i mamy problem...

zakupiłem N75, wymienilem. 10 minut samochód chodził jak szalony, poprostu jak nigdy dotąd, turbo świstało jakoś głośniej a auto było o wiele zrywniejsze jak nigdy. Po 10 min butowania, znów wskoczył w tryb awaryjny i znów to samo... byłem u mechanika posprawdzał powiedział że węże na 1 miejscu do wymiany.. wymieniłem na silikonowy jeden i auto juz nie wpada w tryb awaryjny ale już chyba turbo przestala dzialac bo jedzie jak SDI. Mechanik podłączył pod kompa przejechaliśmy się posprawdzał wszystko powiedzial ze przepływka ok no ale nadal w tryb awaryjny wpada i nie wie czy od zapieczonych łopatek czy od tych wężyków. Wymieniłem te węzyki i lipa... czyli co... turbo padło ?

Opublikowano

Kurde i mamy problem...

zakupiłem N75, wymienilem. 10 minut samochód chodził jak szalony, poprostu jak nigdy dotąd, turbo świstało jakoś głośniej a auto było o wiele zrywniejsze jak nigdy. Po 10 min butowania, znów wskoczył w tryb awaryjny i znów to samo... byłem u mechanika posprawdzał powiedział że węże na 1 miejscu do wymiany.. wymieniłem na silikonowy jeden i auto juz nie wpada w tryb awaryjny ale już chyba turbo przestala dzialac bo jedzie jak SDI. Mechanik podłączył pod kompa przejechaliśmy się posprawdzał wszystko powiedzial ze przepływka ok no ale nadal w tryb awaryjny wpada i nie wie czy od zapieczonych łopatek czy od tych wężyków. Wymieniłem te węzyki i lipa... czyli co... turbo padło ?

turbo na stół i do czyszczenia łopatki

Opublikowano
  • Autor

jaki koszt ?

Opublikowano

w zależności od fachmana, ja dałem 150 ale słyszałem że biorą też po 400

Opublikowano
  • Autor

No ja jestem z Łodzi, ktoś poleca jakiegoś fachmana z tych okolic ?

Opublikowano
  • Autor

Mogę jeszcze dodać że sztanga chodzi normalnie, pod kompem wyskakuje że jest przeładowanie... a mechanik dodał że regeneracja turbiny to 800zł.

Opublikowano

sztanga sobie może chodzić normalnie i na logowaniu w 011 BS tez moze być wszystko ok a łopatki i tak bedą sie przycinać i wystarczy je wyczyścić - nie koniecznie odrazu regeneracja

Opublikowano

ja miałem to samo, wykorzystałem zapieczone łopatki do wymiany turba na awx, powiedziałem żonie że sie zje...ło i kupiłem regenerowane awx :tongue4:, i nikt mi nie zarzuca że wywaliłem pieniądze bez potrzeby, dałem 900 ale 300 oddaja za starą turbine

Opublikowano

a skąd diagnoza że turbo na stół? :cool1:

kolego zrób porządnie logi i dowiesz się wówczas wszystkiego :wink4:

co do samego n75... miałem ten sam problem że wyrwałem ten bolec przy zdejmowaniu ori wężyka... no niestety te zaworki lubią sie pieprzyć

Opublikowano
  • Autor

niestety nie mam VAG'a.... jakby ktoś miał czas z Łodzi to mogę podjechać i by mi zrobił takie logi bo kolejne 50zł już mi sie nie widzi wydawać, tymrazem chyba zainwestuje w kabel..

zawór n75 wymieniony, wężyki wymienine chociaż jeden wężyk ten odchodzący z tego trójnika chyba ma zbyt mały przekrój, zgubiłem tą przejściówkę plastikową - wie ktoś gdzie ją dostać? Ale na starych węzykach tez był notlauf..

w G-Lab w Łodzi powiedzieli mi że najlepiej by było zrobić regeneracje i przy tej regeneracji wymienić wirnik od AWX by w przyszłości z modami było lepiej - opłaca się?

W drugim chyba opt turbo powiedzieli mi że też lepiej nie robić czyszczenia bo te kierowniczki za pół roku znów mogą się zapiec bo któreś łożysko może zalewać i nie opłaca się czyścić... k**wa już sam nie wiem..

Opublikowano

niestety nie mam VAG'a.... jakby ktoś miał czas z Łodzi to mogę podjechać i by mi zrobił takie logi bo kolejne 50zł już mi sie nie widzi wydawać, tymrazem chyba zainwestuje w kabel..

zawór n75 wymieniony, wężyki wymienine chociaż jeden wężyk ten odchodzący z tego trójnika chyba ma zbyt mały przekrój, zgubiłem tą przejściówkę plastikową - wie ktoś gdzie ją dostać? Ale na starych węzykach tez był notlauf..

w G-Lab w Łodzi powiedzieli mi że najlepiej by było zrobić regeneracje i przy tej regeneracji wymienić wirnik od AWX by w przyszłości z modami było lepiej - opłaca się?

W drugim chyba opt turbo powiedzieli mi że też lepiej nie robić czyszczenia bo te kierowniczki za pół roku znów mogą się zapiec bo któreś łożysko może zalewać i nie opłaca się czyścić... ku***a już sam nie wiem..

po pierwsze spokojnie...

dwa... zrób logi a nie dramatyzujesz że to turbo wcale nie mając co do tego pewności :cool1:

wpadnij na spota w swojej okolicy to chłopaki na pewno Ci pomogą

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

przypomniało mi się że w tamtym roku wyskakiwał mi błąd odnoszacy się do czujnika temperatury w kolektorze dolotowym chyba G71 - tu też może tkwić usterka ? bo sztanga podłączając pociśnienie do gruszki płynnie chodzi i szybko wstaje...