Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z zakodowaniem nowego klucza do centralki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, czy jest możliwość przypisania nowego klucza do alarmu i centrala w B5 poprzez Vaga?

Bo próbowałem w grupie [35] i wogóle nie widzi kanału odpowiedzialnego za alarm i centrala (bodajże 007), tak samo przekręcenie zapłonu i przytrzymanie przez 10 sekund nie przypisuje klucza do centralki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Na forum jest bardzo dużo wątków na ten temat spróbuj opcji szukaj ;)

Opublikowano
  • Autor

Na forum jest bardzo dużo wątków na ten temat spróbuj opcji szukaj ;)

używałem opcji szukaj :wink4: ale na hasła: przypisanie nowego klucza, przypisanie scyzoryka, przypisanie klucza do centralki nie znajduje nic :wallbash: a przy haśle: przypisanie do centralki znajduje tylko jeden temat, mój :confused4:

GRazny dzięki za linka

Przeczytałem tematy i pupa tam jest napisana :wallbash:

To, że trzeba przełożyć immo i dorobić grot (lub przełożyć) to wiem ale moje pytanie było inne. Czy da radę w B5 (w B6 napewno da) poprzez Vag-coma 311 wejść w moduł centralnego zamka (grupa 35, kanał 007)? Bo ja nie mogę, a wersja Vaga jest pełna.

Chodzi o to, że dostałem nowszy typ scyzoryka (rok 02') i przełożyłem grot i immo ze swojego starego scyzoryka ale nie mogę przypisać tego nowego do centrala, żeby otwierał mi drzwi :thumbdown: Odpalić autko oczywiście mogę ale pierw muszę je otworzyć innym scyzorykiem :wallbash:

Oczywiście chodzi o otwieranie z pilota poprzez przycisk (zdalnie).

Opublikowano

Siema

Poszukaj kodowanie kluczyka sam pisałem kilka postów do centralki są procedury u mnie też Vagiem nie dało się do centralki przypisać kluczyka. Pamiętam że jeden kluczyk musiał być w stacyjce a drugim się zamykało drzwi i naciskało którykolwiek przycisk i trzymało go kilka sekund.

[br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 22:24_________________________________________________A ponadto zobacz jaką masz częstotliwość na starym i na nowym kluczyku muszą być takie same.

Opublikowano
  • Autor

tylko, że stary jest nie ori i nie ma napisane, a nowy ma napewno 433 mhz

dzisiaj jak się bawiłem z Vagiem to w grupie [35] Centralny zamek --> Adaptation napewno nie widzi kanału 007 (który w B6 jest odpowiedzialny za przypisanie nowego klucza) ale widzi za to kanały od bodajże 001 do 004 i tam są ciągi zer i jedynek, może to w którymś z tych kanałów da radę zrobić

dzięki za pomoc, wątek napewno przeczytam

Opublikowano

w B5 o ile pamiętam jest 03,ale sprawdz,jeśli na kanale 03 są zera-to dodaj 1-ale najpierw w blokach pomiarowych zobacz,czy centralka wyłapuje sygnał z pilota-w B6 jest 007-w B5 chyba też,ale sprawdz po kolei każdy kanał to masz filmik :wink4:

Opublikowano
w tym linku jest błąd i nie zakodujesz wszystkich pilotów jednocześnie-tylko każdy z osobna :wink4:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej B5 nie można wejść w adaptację tak jak w B6, w blokach pomiarowych widać że pilot działa ,ale nie można go dopisać .

Muszę spróbować tego opisu z linka, jak dorobię grot.

Opublikowano

Po lifcie na 100% robi sie to tak:

jeden kluczyk w stacyjke i na zaplon.

drugi w drzwi kierowcy w zamek, zamykasz drzwi (kluczykiem)-teraz mozesz sobie nawet wyciagnac kluczyk z zamka, wciskasz na scyzoryku przycisk otwierania i bodajze po 3 sek wciskasz przycisk otwierania jeszcze raz(ile razy klikniesz teraz ten przycisk na tym miejscu zakoduje sie kluczyk-max do 4ech). Nie wiem czy przed liftem tez tak dzialalo. Metoda sprawdzona, łorking :naughty: Powinny Ci mrugnac swiatla.

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz.