Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomka zamka centralnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.siadła mi niedawno pompka do zamka centralnego w mojej a4 99r. Ostatnio znalazłem taką na allegro tylko różni sie od mojej starej tylko nr-em katalogowym. Jeśli któs wie coś na ten temat to nich podpowie mi czy jednak musze kupic pompkę z takim samyn nr-re kat jak moja zepsuta.pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy tego problemu nie mial addadur, ale moge sie mylic. :mrgreen:

Z tego co o ucho mi sie obilo to mozna zrobic adaptacje za pomoca VAG-a.

Opublikowano
  • Autor

tylko powiedz co znaczy adaptacja przez VAG-a?

Opublikowano
tylko powiedz co znaczy adaptacja przez VAG-a?

To znaczy, ze mozesz zaadaptowac nowa centralke pod komputer, czy odwrotnie juz nie pamietam za pomoca VAG-a. :mrgreen:

Opublikowano

miałem podobny problem. jeżeli to niunia po lifcie to podejrzewam, że trzy kosztki i możliwe że z nadajnikiem. rozbierz ją i jeżeli jest w niej pionowa płytka, na której jest odbiornik to nic innego nie podejdzie. najlepiej znajdź dokładnie taki numer katalogowy jak masz starą, zakoduj kluczyk i wszystko na 100% będzie działać. ja próbowałem zakładać trzy różne pompki i żadna nie działała. kupiłem dokładnie taką jak była po 3 tygodniach poszukiwań i wszystko działa.

pzdr

Opublikowano

Pompka po lifcie jest inna od A4 przed 99 rokiem bo sam tez wymienialem

Opublikowano
  • Autor

wszystko by było ciekawie tylko jak znaleźć taką pompkę z trym samym nr-em katalogowym. nr mojej starej pompki: 8D0 862 257

Opublikowano

No a co dokładnie ci siadło elektryka czy sama pompka. Bo u mnie siadła sama pompka tzn. taki grafitowy wirniczek z łopatkami się rozsypał ale do tego to doszedłem sam bo mechanicy chcieli wymienić całość: pompka,silnik i płytka-to co jest w tej czarnej obudowie-180zł. Ale ja znalazłem elektryka co miał kilka spalonych pomp przełorzył do mojej płytki inny silnik z "pompką-wirniczkiem" i chula lepiej niż rok temu pukpuk w niemalowane . Może u ciebie jest pobobnie. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Szczerze to już tą pompkę rozebrałem na części pierwsze, i wiem dokładnie co ona ma w środku. To że emonitowy wirniczek w środku sie sypnął to wiem bo założyłem od innej pompki drugi, i pompka działa tak samo. A w zasadzie nie działa, bo zamiast ruszyc w lewo lub w prawo to ona cały czas chodzi i dopiero po jakichś 10-15 sekundach sama sie rozłącza, nie opuszczając ani nie podnosząc zamków. A takiej pompki o tym samym numerze kat. nie moge nigdzie dostacIMG_0109.jpg

Opublikowano
Szczerze to już tą pompkę rozebrałem na części pierwsze, i wiem dokładnie co ona ma w środku. To że emonitowy wirniczek w środku sie sypnął to wiem bo założyłem od innej pompki drugi, i pompka działa tak samo. A w zasadzie nie działa, bo zamiast ruszyc w lewo lub w prawo to ona cały czas chodzi i dopiero po jakichś 10-15 sekundach sama sie rozłącza, nie opuszczając ani nie podnosząc zamków. A takiej pompki o tym samym numerze kat. nie moge nigdzie dostac

Skoro pompuje to moze masz gdzies nieszczelnosc i to jest powodem.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko możliwe, tyle tylko że ona prawdopodobnie nie pompuje,tylko obraca sie jak szalona albo w jedno albo w drugą stronę, zależy czy przycisne na pilocie otwieranie czy zamykanie

Opublikowano

No bo pewnie jak zamykasz to ma zasysac powietrze, a jak otwierasz to dmuchac.

Ja jak odlanczylem jeden przewodzik od zamka to chodzila o wiele dluzej ale jakos sobie jeszcze radzila z zamknieciem i otwarciem.

Opublikowano
  • Autor

ja juz ją tyle razy rozłożyłem i spowrotem złożyłem na nowo że głowa boli, a pompka jak nie działała tak nie działa. A może powodem są nieszczelne przewody odprowadzające i doprowadzające powietrze do siłowników w drzwiach...hmmmm...dosłownie kosmos...:( przez tą zaj......ną pompkę ostatnio zatrzasnąłem kluczyki w aucie

[ Dodano: 2006-07-11, 21:34 ]

własnie zakupiłem pompkę używaną, i podobno musi być zaadoptowana jeszcze przez Vaga. Może mi ktoś powie gdzi emożna z czymś takim podjechać? mam nadzieje że nie do servisu bo tam pewnie by mnie skroili jak żyd za matkę

[ Dodano: 2006-07-11, 21:35 ]

własnie zakupiłem drugą pompkę i teraz sie dowiedziałem że nie bedzie działac dopuki nie zaadoptuje ją przez Vaga. Co to takiego i gdzie z tym sie można zgłosić??

[ Dodano: 2006-07-14, 16:19 ]

Właśnie zakupiłem drugą pompkę, różni sie od starej niedziałającej ostatnią literką numeru katalogowego, podłączyłem i działa zamukanie i otwieranie tylko po przekręceniu kluczyka w zamku drzwi natomiast po przyciśnięciu klawisza na kluczyku już nie reaguje. Co może być tego powodem, a może można to jakoś dostroić??IMG_0109.jpg