Jump to content
IGNORED

Cos stuka, (niby wszystko to samo a problem odmienny)


kamil321
 Share

Recommended Posts

Witam, słuchajcie mam ogromny problem. Za tydzien wyjezdzam na wakacje do Hiszpani (3.000km w jedną strone) a tu dzisiaj zaczeło Mi cos stukac w prawym przednim kole. Ale własnie nie tak jak tu koledzy piszą na dziurach tylko np. gdy jade w korku czyli lekko przyspieszam hamuje itd.

A teraz gdy wracałem do domu to zauwazyłem ze nawet jak normalnie sie jedzie to słychac to. A na dziurach nic. Co to moze byc? ;(

Strasznie Mnie to zmartwiło, jesli mozecie to prosze pomóżcie!

Pzdr.

Link to comment
Share on other sites

Guest Murzyn

guba od amorka lub poduchy pod silnikiem (jezeli to sie dzieje prz zmianach obciazenia silnika to to bym obstawia)

Link to comment
Share on other sites

Po pierwsze podjedz gdziekolwiek by zobaczyć od spodu co się dzieje. jak nie znajdziesz pozostanie ci pojechanie na szarpaki. Sprawdz jeszcze czy jak bardz delikatnie hamujesz to też hałasuje

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za odpowiedzi. Byłem u mechanika, pooglądał, wjechałem na szarpaki. I mówi ze z zawieszniem wszystko okej. Ze nic tam nie moze stukac. Jedynie co to ze na przegubie jest lekki luz.

Przegub w sklepie 198zł. + wymiana. A jak sie okaze ze to nie to :kwasny:?

No nie wiem co mam zrobic? :mysli:

Teraz znowu jak wracałem nic nie stuka. Cisza. A tak sobie mysle ze gdyby to był przegub to na zakręcie jeszcze bardziej by stukało, prawda? a tu własnie tak nie jest.

Pzdr.

Link to comment
Share on other sites

może być przegub wewnetrzny ten przy skrzyni wtedy nie stuka na zakretach,a nie jest to skrzypienie?? Wiesz szarpaki to nie do takiego zawieszenia moim zdaniem.Ile razy byłem i wszystko git a tu okazuje sie pozniej ze wahacz.

Link to comment
Share on other sites

Ja dwa tygodnie temu miałem podobny problem, jadąc na gładkim asfalcie na wprost słyszałem lekkie pukanie. Poczatkowo stawiano na przegub wewnetrzny (naszczęście udałem się do drugiego warsztatu po diagnozę) później może zacisk a okazało sie , że było to łożysko. Wymieniłem je i teraz jest cisza. :dance:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...