Opublikowano 23 Marca 201016 l W ostatnim czasie centralny zamek raz działa a raz nie uruchamiany z pilota. Bywa tak, że działa bez problemu, a nagle nie mogę go otworzyć lub zamknąć pilotem. Pilot ma nowa baterię, to nie jest wina pilota bo dzieje się tak dla dwóch pilotach. Mam pytanie gdzie u mnie może znajdować się centralka zamka centralnego silnik AWX 1,9 TDI A4 B6 ? Słyszałem, że może być w bagażniku ale u mnie z jednej strony jest nawigacja a z drugiej subwofer. Co by można było jeszcze sprawdzic ? Pomóżcie każde sugestie mile widziane.
Opublikowano 25 Marca 201016 l Witam Za otwieranie zamka centralnego odpowiada moduł komfortu a spróbuj wyciągnąć baterie i włożyć ja z powrotem, spróbuj zakodowac kluczyk - włóż kluczyk do zamka naciśni przyciska zamykania i przekręć kluczyk w strone zamykania 3 razy orzy nacisnietym przycisku, póżniej nacisni przycisk otwierania i przekręć x3 w drugą strone bez wyciagania kluczyka. Ja miałem tak samo niby bateria była dobra ale po wymianie i zakodowaniu wszystko jest ok
Opublikowano 26 Marca 201016 l Ja po wyciągnieciu akumulatora jak włozyłem kluczyk w drzwi to sie nie zakodował ale jak włożyłem w stacyjkę i nacisąłem jeden guzik przez około 3 sekundy to wszystko wróciło do normy.
Opublikowano 26 Marca 201016 l Autor Dzięki za pomoc, wypróbuję te sposoby i zobaczymy czy się powtórzy problem z otwarciem lub zamknieciem. Dodam, że przy okazji tej usterki rozkodowały mi się szyby i zakodowałem je. Tylko nie wiem czy rozkodowane szyby mogły mieć wpływ na centralny zamek, i czy od szyb są te problemy.