Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnim czasie centralny zamek raz działa a raz nie uruchamiany z pilota. Bywa tak, że działa bez problemu, a nagle nie mogę go otworzyć lub zamknąć pilotem. Pilot ma nowa baterię, to nie jest wina pilota bo dzieje się tak dla dwóch pilotach.

Mam pytanie gdzie u mnie może znajdować się centralka zamka centralnego silnik AWX 1,9 TDI A4 B6 ? Słyszałem, że może być w bagażniku ale u mnie z jednej strony jest nawigacja a z drugiej subwofer.

Co by można było jeszcze sprawdzic ?

Pomóżcie każde sugestie mile widziane.

Opublikowano

Witam

Za otwieranie zamka centralnego odpowiada moduł komfortu

a spróbuj wyciągnąć baterie i włożyć ja z powrotem, spróbuj zakodowac kluczyk - włóż kluczyk do zamka naciśni przyciska zamykania i przekręć kluczyk w strone zamykania 3 razy orzy nacisnietym przycisku, póżniej nacisni przycisk otwierania i przekręć x3 w drugą strone bez wyciagania kluczyka.

Ja miałem tak samo niby bateria była dobra ale po wymianie i zakodowaniu wszystko jest ok

Opublikowano

Ja po wyciągnieciu akumulatora jak włozyłem kluczyk w drzwi to sie nie zakodował ale jak włożyłem w stacyjkę i nacisąłem jeden guzik przez około 3 sekundy to wszystko wróciło do normy.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc, wypróbuję te sposoby i zobaczymy czy się powtórzy problem z otwarciem lub zamknieciem. Dodam, że przy okazji tej usterki rozkodowały mi się szyby i zakodowałem je. Tylko nie wiem czy rozkodowane szyby mogły mieć wpływ na centralny zamek, i czy od szyb są te problemy.