Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wahacze a4 b5 Febi/nietypowe pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, wlasnie przywiozlem ze sklepu wahacze do B5. Co mnie zdziwilo...sworznie "chodza" lekko, a zwlaszcza w wahaczu gornym tylnym. Czy to norma czy reklamowac to jeszcze przed montazem? Jak koncowki drazka ruszaly sie z oporem tak z tym moge robic i krecic jak chce. Oczywiscie luzy na samym sworzniu nie ma, ale to tak ma lekko chodzic? Dodam ze wszystko ze sklepu w pudelkach za normalna cene. Te typy tak maja?

Opublikowano

załóż pojezdzij, gwarancje masz na nie :cool1: w razie "W" zawsze możesz oddac

Opublikowano

Witajcie, wlasnie przywiozlem ze sklepu wahacze do B5. Co mnie zdziwilo...sworznie "chodza" lekko, a zwlaszcza w wahaczu gornym tylnym. Czy to norma czy reklamowac to jeszcze przed montazem? Jak koncowki drazka ruszaly sie z oporem tak z tym moge robic i krecic jak chce. Oczywiscie luzy na samym sworzniu nie ma, ale to tak ma lekko chodzic? Dodam ze wszystko ze sklepu w pudelkach za normalna cene. Te typy tak maja?

podjedź gdzieś do mechanika i zapytaj, za to Cie chyba nie policzy :hi:

Opublikowano

dokładnie jedz i zapytaj ja w tamtym tygodniu też montowałem nowe ale u znajomego w serwisie więc niewiem czy miały luzy :wink4:

Opublikowano

lemforder tylko ;p

Opublikowano

Witajcie, wlasnie przywiozlem ze sklepu wahacze do B5. Co mnie zdziwilo...sworznie "chodza" lekko, a zwlaszcza w wahaczu gornym tylnym.

Dziś wymieniałem u siebie wahacz prawy, górny, tylny firmy Febi. Stary Lemforder był jeszcze z pierwszego montażu i sworzeń lekko chodził i nadawał się do wymiany. Nowy Febi był sztywny jak pieron, ciężko było go ruszyć. Po wymianie nastała w aucie cisza jak w rodzinnym grobowcu.

Co do samej wymiany to proponuję 2 dni pod rząd zapsikiwać śruby(szczególnie przy sworzniach) dobrym odrdzewiaczem(ja użyłem Wurth'a). Dziś wymiana poszła szybko i sprawnie. Po około godzinie, bez specjalnego pośpiechu było po wszystkim. Przydał się też podnośnik hydrauliczny, który za symulował pozycję pracy zawieszenia(auto podniesione za piastę).

Opublikowano
  • Autor

Juz wymieniony, cos nie tak z nim bylo za bardzo latał. Febi zalozone, bo cena nizsza od lemfordera, mam 99' po lifcie i byly wahacze TRW z 99roku z logiem audi. To od kiedy tego Lema wkladali w koncu?

Opublikowano

Sworzeń powinien sztywno siedzieć w gnieździe wahacza. Można je ruszyć ręką ale dużą siłą.

Luźne sworznie to się zdejmuje z samochodów i wymienienia wahacze na dobre.

Opublikowano
  • Autor

Sworzeń powinien sztywno siedzieć w gnieździe wahacza. Można je ruszyć ręką ale dużą siłą.

Luźne sworznie to się zdejmuje z samochodów i wymienienia wahacze na dobre.

To ja wiem, kwestia byla tego typu jak luzne maja byc te wahacze. Dla mnie i tak sa za malo sztywne jak na Polskie drogi, jednak ten jeden to byl jakis ewenement juz :decayed: