Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klejona gródz i nadkola??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś po umyciu nadkoli i grodzi zauważyłem że moje auto oprócz miejsc zgrzewania blach ma hm jakby takie sylikonowe uszczelnienie spawów, na których jest spaw. Występuje to na grodzi nad kielichem amora i pod kielichem w nadkolu tez tak jest . Z przodu i z tyłu . Czy to normalne, czy tez auto kiedyś miało potężnego dzwona i tak zostały zabezpieczone spawy ?? Dodam, że auto prowadzi się dobrze . Nie ściąga ani nic. Co prawda jest miękkie bo mi ostatnio amory z tyłu wylały i będę to robił . Więc pytanie czy zacząć się obawiać?? 7659663b9c129c69med.jpg

Opublikowano

normalne fabryczne spawy i zgrzewy zawsze są zabezpieczane masą silikonową

Opublikowano
  • Autor

Ufff . Bo w mojej z tyłu jak jest klapa i pod nią jest rant. Z lewej ori zgrzew bez niczego a z prawej spaw bo błotnik był wymieniany. Uf myślałem że tu tez się brali za to . Po prostu pierwsze auto. Naopowiadali mi bajek o spawanych autach z kilku i dziś tak oglądałem od spodu. Zauważyłem że mocowanie silnika ma jakby kilka warstw takie jest chropowate. Ale chyba dla większej wytrzymałości zostało to tak zaprojektowane :)

Opublikowano

zrób fotkę dokładnie to zobacze u siebie??

ale zdecydowanie można odróznic spaw fabryczny i imitacje bo dzwonie :naughty:

Opublikowano

zrób fotkę dokładnie to zobacze u siebie??

ale zdecydowanie można odróznic spaw fabryczny i imitacje bo dzwonie :naughty:

mógłbyś się zdziwić :naughty:
Opublikowano

po imitacji po dzwonie można sie spodziewać wszystkiego

ale są magicy, którzy zrobią to niemal fabrycznie

Opublikowano
  • Autor

Jak będę miał dostęp do kanału to zrobię. Chodzi mi tylko o te blaszki od spodu . Co do nich przyczepiona jest skrzynia z prawej i lewej strony . Są one wspawane w podłogę . Nie wyglądają na jednolite, tylko na kute. Bo przy mocowaniu są wąskie a bliżej spodu rozszerzają się i wyginają . Zaraz za nimi są ranty do podnoszenia auta na lewarku od przodu auta. Hm auto z Włoch więc może coś tam kiedyś było. W Polsce od 3 lat i nic. Więc może nic powarzonego z tyłu. Jedynie co to prawy panel wymieniony, i tył za kołem zapasowym wymieniony na zgrzewy. Hm czemu człowiek podczas zakupu nie ogląda auta tak szczegółowo. To jedynie na stan techniczny było najlepsze a przekonanie doradców. Gdzie znajdziesz w Polsce nie bite auto . Pytanie jak było bite i zrobione. Więc auto teraz służy u mnie. Hm zobaczymy.

Opublikowano

Nie panikujcie panowie, wszędzie są bite i nie bite. Pracuję w u.k w warsztacie blacharskim i uwierzcie mi, że tutaj też się niezłe zgnioty flancuje.Tyle,że jak Polacy poklepią czy pospawają to jest o.k ale nie raz miałem przyjemność po Angolach lub nie daj boże ciapolach poprawiać :shocked:

Opublikowano

bo jelsi trafisz w polsce na dobrego magika to zrobi niemal jak fabryka a capek i reszta robia na sztuke wiedza i tak ze polak zawinie :polew: