Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Komputer w RNS-E... czyli Pico ITX + RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez przypadek trafiłem na taki oto filmik - szkoda, że taki krótki i nie ukazujący pełni możliwości...

Do RNS-E podłączono takie oto cudo:

http://pclab.pl/news30326.html

Gdzie to kupić i ile to kosztuje?

http://cgi.ebay.com/VIA-ARTiGO-A1000-1GHz-Pico-ITX-Builder-Kit-Multimedia_W0QQitemZ310204327397QQcmdZViewItemQQptZDesktop_PCs?hash=item48399e65e5

240$ za kompletny komputer w pudełku wielkości zmieniarki CD lub przenośnego dysku zewnętrznego, spokojnie zmieści się np. w schowku.

Podłączenie tego pod RNS-E też nie powinno być problemem. Można załadować Linuxa lub okrojoną wersję Windows XP np. PowerXP lub Windows XP Mini Plus 2007, podpiąć mysz bezprzewodową (czy nawet klawiaturę) na USB i mamy pełnowartościowy komp :naughty:

Co myślicie na ten temat ? :gwizdanie: ...

Opublikowano

tak sobie mysllaem o tym i chyba to bez sensu jest... po co mi komputer ktorym nie moge sterowac?

gdyby dalo sie wykorzystac ekran dotykowy to spoko, ale tak...

wlaczyc film - trzba myszka .. albo czyms // troche slabo...

cokolwiek odpalic - gre program czy cos... tez bez sensu.

moze o czyms nei pomyslalem ale to raczej taki bajer zeby pokazac ze sie da a nie realne korzysci. filmy na DVD sa okey ale do tego wystarczy zwykly naped , najlepiej ze sterowaniem z pozimou RNSa. ale zeby na kompie cos na sile robic na tym. to juz lepiej wrzucic do schowka laptopa 10 cali :polew: i tak umsisz wyajc klawiature to juz lpeiej miec kompa ktorego mozesz zabrac ze soba :cool1:

Opublikowano

a mi się podoba :) do tego internet i mamy +10pkt na d*py :decayed:

a tak poważnie to faktycznie chyba zbędny bajer, choć jak bym miał to pewnie bym się cieszył :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja się już poważnie zastanawiałem nad przeróbką w stylu "Pimp my ride" - konkretnie nad wstawieniem mini lapka 10'' do schowka tak, aby był wysuwany na siłownikach po otwarciu schowka i wciśnięciu jakiegoś magicznego przycisku, do tego iPlus i dostęp do służbowej poczty w dowolnej chwili. Póki co rzadziej jeżdżę w trasy, więcej po Trójmieście i jeżdżę z odpalonym zwykłym lapem na siedzeniu pasażera - jedno czerwone światło wystarczy aby wysłać maila :naughty:

Wracając do wątku - ten mini komputerek to fajny bajer, trzeba by tylko znaleźć do tego ciekawe zastosowanie - np. napisać soft do monitorowania parametrów pracy silnika, temperatur, ciśnienia itp - w RS4 i wyświetlić to w jakiejś ciekawej formie graficznej... tylko komu by się chciało pisać taki soft :tongue4:

Opublikowano

w sumie to można vaga podpiąć na stałe :kox:

Opublikowano

jak bedziesz mial lapka z TV-out to na moje oko spokojnie mozesz miec biezacy podglad na poczte na RNSie :kox: :kox:

Opublikowano

może coś takiego wyrezać samemu, ceny części komputerowych (używanych) są bardzo przystępne, może nie będzie to w takiej szałowej obudowie jak tu ale za to można się pobawić samemu, tylko nie wiem czy do navigation plus też można tak obraz wysłać :decayed: