Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dolna osłona silnika z blachy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już druga osłona popękana. Widziałem w necie osłony wykonane z blachy. Myślę, ze to dobry pomysł, jednak potrzebny jest do tego wzór lub jakiś szablon. Może ma ktoś jakiś rysunek z wymiarami lub "stykówkę"?

Opublikowano

Na forum jest oferta takich osłon, no ale cena tez jest wysoka :thumbdown:

Opublikowano

a ja sie dowiadywalem u kolegi na spocie w lodzi dzisiaj nawet opowiadal ze tez chce zmienic na metalowa i do avanta b5 podobno kosztuje 100zl zrobina jest z kwasowki ale ile w tym prawdy to nie wiem :cool1:

Opublikowano

a ja sie dowiadywalem u kolegi na spocie w lodzi dzisiaj nawet opowiadal ze tez chce zmienic na metalowa i do avanta b5 podobno kosztuje 100zl zrobina jest z kwasowki ale ile w tym prawdy to nie wiem :cool1:

Zrobiona z kwasówki :shocked: to to musi nieźle ważyć :blink:

Ps. Jest już taki temat na forum z tym że o B5 ale tam są linki do aukcji z takimi blachami (np z aluminium) ale tak jak wyżej kolega pisał cena zabija

Opublikowano

no tak mowil ze z kwasowki o grubosci 1,5mm :confused4:

Opublikowano

ja wziołem blache 0,5 ocynk odrysowałem na niej osłone, wyciołem i przynitowałem do plastikowej :tongue4:, z tym że niepasują orginalne wkrętu do plastikowej osłony, musiałem kombinować. Ale jestem mega zadowolony, moja ulica zimą pługa niewidzi, za pług robi najniższe auto czyli moje. Wcześniej raz wymieniałem a raz ratowałem nitowaniem teraz nic nie rusza :decayed:

Opublikowano

ja wziołem blache 0,5 ocynk odrysowałem na niej osłone, wyciołem i przynitowałem :tongue4:, z tym że niepasują orginalne wkrętu do plastikowej osłony, musiałem kombinować. Ale jestem mega zadowolony, moja ulica zimą pługa niewidzi, za pług robi najniższe auto czyli moje. Wcześniej raz wymieniałem a raz ratowałem nitowaniem teraz nic nie rusza :decayed:

zrób pare fotek poglądowych :notworthy:

Opublikowano

kurcze mogłem dzisiaj bo byłem na kanale, ale jutro sie postaram to wrzuce fotki

Opublikowano

kurcze mogłem dzisiaj bo byłem na kanale, ale jutro sie postaram to wrzuce fotki

:notworthy:
Opublikowano
  • Autor

Gdzie to można dostać?

Opublikowano

to tak to wygląda od spodu

OMHDJ.jpg

kAXF0.jpg

sory za jakość ale zdjęcia z telefonu

to czrne to chciałem blache sprejem pomalować ale niestarczyło i wyszłu takie zęby

odkąd mam blache pod spodem skończyły sie problemy z pęknięciami, wiszącą osłona. A najlepsze że koszta zerowe blache wygrzebałem z garażu, niecałe dwie godziny roboty i po problemie, z tyłu trzymają ja 3 śruby na klucz 13 a z przodu 3 śruby meblowe konfirmat. Więc jak ktoś lubi dłubać to zawsze można pare groszy zaoszczędzić

Opublikowano
:good: no i teraz mnie natchnoles :kox:
Opublikowano

tylko trzeba pamiętać aby z drugiej strony podłożyć pod nity podkładki :tongue4:

Opublikowano

a powiedz mi bo ta oslona jest dokrecana do nadkoli tak jak u mnie to ta blache te tez zaginales i do nadkola m ocowales czy tyljko sam spod :mysli:

Opublikowano

ja robiłem tylko sam spód, starcza a z zaginaniem blchy to przerost formy nad treścią, blacha chroni plastik narażony na kamienie, lód, koty, a mocowanie i tak masz bo blacha mocowana jest do ori osłony, a żeby uszkodzić te boki to już chyba trzeba sie bardzo starać, mi nie pękały, tylko trzaskał spód na środku

Opublikowano

no to gitarra :good: jak sie zbiore i zrobie wstawie foto jak mi poszlo :gwizdanie:

Opublikowano

hehe.. przypadkowo trafiłem na ten temat... i smaku sobie narobiłem :decayed: bo mam troszku połamaną osłonę.... :disgust: blacha jest więc w wolnym czasie coś się może pomodzi