Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gdzie macie kredyty na auto oile macie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mama zamiar wziąć kredyt gotówkowy na zakup Audi A4 30000 zł w Allianz Banku czy ktoś ma tam kredyt albo może polecacie jakiś inny bank

Opublikowano

Branie kredytu na samochod jest glupota. Auto traci tylko na wartosci, a kredyt trzeba splacac. Wiec tracisz podwojnie.. :wink4:

Taka mala dygresja. Wiec zastanow sie 2 razy :)

Opublikowano

Branie kredytu na samochod jest glupota. Auto traci tylko na wartosci, a kredyt trzeba splacac. Wiec tracisz podwojnie.. :wink4:

Taka mala dygresja. Wiec zastanow sie 2 razy :)

To chyba zależy ile ktoś zamierza tym autem jeździć i jaki na jaki okres spłaty bierze kredyt, wiadomo że 10-cio letniego kredytu nikt nie weźmie na samochód ale np. 2 lata owszem. Błędem natomiast według mnie jest branie kredytu samochodowego bo to bank jest właściciem auta i nie da się go sprzedać :thumbdown: (poprawcie mnie jeśli się mylę).[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 15:47_________________________________________________

Witam wszystkich mama zamiar wziąć kredyt gotówkowy na zakup Audi A4 30000 zł w Allianz Banku czy ktoś ma tam kredyt albo może polecacie jakiś inny bank

Jaki okres spłaty tego kredytu zamierzasz wziąć?Jaki %?

Opublikowano

tylko i wyłącznie kredyt gotówkowy

kredyt typowy na auto to największa głupota :thumbdown:

Opublikowano

ja mam gotówkowy w BZWBK, 9,99% w skali roku...

Opublikowano

dokładnie, nie bierz kredytu typowo na auto. A co do sprzedania auta w kredycie to z tego co wiem, można samochód sprzedac ale w momencie sprzedaży wartośc kredytu, która została do spłacenia musi byc spłacona, a musi byc do tego jakaś specjalna umowa, gdzie bank się wypowie na niej. Jeżeli się mylę, to mnie poprawicie :wink4:

Opublikowano

Stary nie pchaj się w kredyty :no: Ja osobiście nigdy nie brałem ale wiem że nie warto.

Zacznij odkładać i kupisz sobie kiedyś wymażoną bryczke :good:

Opublikowano

Stary nie pchaj się w kredyty :no: Ja osobiście nigdy nie brałem ale wiem że nie warto.

Zacznij odkładać i kupisz sobie kiedyś wymażoną bryczke :good:

A niby dlaczego?

Mi sie kilkakrotnie zdarzało i nie narzekam. Wszystko jest dla ludzi.

Troszkę trza pokalkulować i po krzyku.

Fakt, że w Polsce odsetki bardziej przypominaja lichwę niż bankowość, ale skoro autor Wyliczył sobie, że go stać, to czemu nie?

Opublikowano

Jak kupowałem auto brakowało mi 10 tys. Zrobiłem procesję po bankach i znalazłem kredyt na dwa lata o rzeczywistej stopie procentowej 12,68 z możliwością spłacenia szybciej bez konsekwencji finansowych. Oferowano mi kredyt samochodowy na 8%, lecz obowiązkowo musiałbym wykupić pakiet ubezpieczeniowy i spłacać dwa lata. Za cztery miesiące sprzedałem poprzedni samochód, spłaciłem cały kredyt i jest ok. Cała akcja z kredytem kosztowała mnie 327,63zł - odsetki za cztery miesiące. Uważam, że było warto.