Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy to opony kierunkowe,symetryczne czy asymetryczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam opony Pirelli P7 letnie 215/55/16 i zauważyłem że huczą w czasie jazdy i to chyba te z przodu nie są wyząbkowane co to może być?

Z jednej strony mają nacięcia skierowane w stronę kierunku jazdy a od strony pasażera skierowane przeciwnie. Czy tak powinno być czy może założyli mi źle opony?

Wyglądają tak:

pirelli8.jpg

dokładnie takie [robione przed chwilą]

opoi.jpg

Opublikowano

Są to opony asymetryczne. Mam takie same i u mnie nie huczą. Powinny być zamontowane na feldze tak jak na zdjęciu. Poza tym na boku opony szukaj wyrazów: outside, aussen, które oznaczają "na zewnątrz".

Opublikowano
  • Autor

Są to opony asymetryczne. Mam takie same i u mnie nie huczą. Powinny być zamontowane na feldze tak jak na zdjęciu. Poza tym na boku opony szukaj wyrazów: outside, aussen, które oznaczają "na zewnątrz".

ja mam napisane outer to może być to?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:07_________________________________________________nie mam żadnych strzałek[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:08_________________________________________________A czy może to być przyczyną tego że zbieżności jeszcze nie ustawiłem?

Opublikowano

ja mam napisane outer to może być to?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:07_________________________________________________nie mam żadnych strzałek[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:08_________________________________________________A czy może to być przyczyną tego że zbieżności jeszcze nie ustawiłem?

"Outer" to również znaczy na zewnątrz, i skoro widzisz ten napis to chyba masz dobrze założone opony. A czy zbieżność ma wpływ na huczenie opon to tego nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

pirelli_p_7.jpg

czy te opony mają prawo szumieć

Opublikowano

Patrząc na to zdjęcie, wydaje mi się że przyczyną huczenia może być zużycie opony. Z którego roku są te opony?

P.S. Ona już nawet nie przypomina P7.

Opublikowano
  • Autor

Patrząc na to zdjęcie, wydaje mi się że przyczyną huczenia może być zużycie opony. Z którego roku są te opony?

P.S. Ona już nawet nie przypomina P7.

Bieżnik jest bardzo gruby ta fota to telefonem robiona taka lipna. Opona z 2008 roku[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:50_________________________________________________Opony zadbane są właśnie kurcze. Z jednej strony nacięcia są w jedną stronę w z drugiej w drugą u Ciebie też tak jest?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:52_________________________________________________Jeśli są to opony asymetryczne to czy masz z boku opony strzałkę kierunkową?

Opublikowano

Strzałki kierunkowej nie będzie tylko napis. Zauważ, że gdy masz tę oponę założoną np. z prawej strony samochodu i przyjmiemy że kręci się na tej stronie do przodu, to po przełożeniu jej na lewą stronę samochodu obraca się ona nam już w przeciwnym kierunku niż ta co jest po prawej stronie i jest to jak najbardziej w porządku.

Opublikowano
  • Autor

Czy opony mogą się "ujeździć"? i przestaną wtedy szumieć? Przy 170 km/h już nie słychać szumu :rolleyes:

Opublikowano

Przecież te opony wygladają jak sliki :naughty:

Który rok jest tych opon?? Opona w takim stanie ma prawo już szumieć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Przecież te opony wygladają jak sliki :naughty:

Który rok jest tych opon?? Opona w takim stanie ma prawo już szumieć :wink4:

Opona jest prawie nowa i wogóle nie zjechana takie zdjęcie. Rok 2008! Stan super bieżnik jak w traktorze