Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Co ile powinno się nabijać klimatyzację

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja nie jestem w stanie wyczuć jakichs małych ubytków i tyle.

Bo i jakieś małe ubytki nie są w stanie zatrzeć sprężarki .

Opublikowano
Moim zdaniem one krążą razem zmieszane a ewentualny wyciek jest proporcjonalny do udziału w mieszaninie tudzież może zależeć od lokalizacji wycieku.

Zgadza się .

Tylko że w szczelnym układzie jedyną możliwością którędy może ubyć czynnik (w nieznacznych ilościach nawet przez długi czas) "gumowe" węże przez których mikropory jest w stanie uciec głównie tylko sam gaz/czynnik .

Nawet jeśli olej byłby rozdrobniony do tak małych cząsteczek to myślę że gdyby taką drogą ubył cały czynnik to olej w układzie pozostałby prawie w nie zmienionej wartości

Widzę że znowu wyjeżdżasz ze swoja filozofią rodem z blaszanego garażu pana Zdzicha. :facepalm: jak to miało calkiem niedawno na temat polsyntetykow i innych g...en do silnikow z turbo.

Jezeli układ jest nawet minimalnie nieszczelny to gazu ubywa razem z olejem sprężarkowym w ktorym jest coś takiego jak kontrast ktory wycieka a przy udziale lampy ultrafioletowej i specjalnych okularów widać wszelkie nieszczelności na układzie klimatyzacji.

A na przyszłość nim napiszesz cokolwiek głupiego na forum najpierw poczytaj na necie aby nie przysparzać czytającym bólu brzucha, ale to raczej ze śmiechu.

Opublikowano

Dev Wiem że masz do mnie żal, a właściwie urazę bo leje do AFNa półsyntetyka :grin:

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem . Pisałem o szczelnym układzie :facepalm:

Może mi jeszcze powiesz że znaczącego ubytku samego czynnika się nie wyczuje po wydajności klimatyzacji :facepalm:

Opublikowano

olejowi zboczeńcy :) jak nie w silniku to w klimatyzacji...