dave Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam mam problem ze zdjęciem zderzaka tylnego w moim audi a4 97 rok avant mecze sie juz od godziny i nic odkrecilem 4 glowne sroby i co dalej, nie moge wycxiagnac?? ps. jestem teraz w warsztacie prosze o szybka pomoc dzieki !?
Mały Marcio Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ja sie męczyłem ponad 2 godziny i w dwie osoby siłowaliśmy sie i zrezygnowałem. Są 4 śruby główne od środka z bagażnika, po dwie z każdej strony, chyba śruba 17. Są też w nadkolu od tyłu z każdej strony wkręty trzymające boki zderzaka na czymś w rodzaju "ucha". To niby wszystko........ ale teraz jak to wszystka zdjąć? Udawało mi sie wyciągnąć zderzak jakieś 5cm do tyłu i później blokował mi się plastikami które siedzą w nadkolach i wysiałem, nie dałem rady zdjąć go z zaczepów bocznych (podobne zaczepy są z przodu). W mądrej książce "Sam naprawiam A4" jest schemat mocowań i opis jak zdemontować. mi się nie udało. powodzenia, daj znać jak poszło!
kamil21 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7063.0 na pzrykladzie sedana ale u ciebie jest tak samo zapewne toche trzeba sie nasilowac
MANIUTEK Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mialem ten sam problem,ale udalo sie.Najwazniejsze to zdjac z zaczepow bocznych.Ciezko,ale z pomoca duzego srubokreta poszlo.Wazne by nie uszkodzic lakieru.Powodzenia.
dave Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2007 dzieki za pomoc po 3 godzinach udało mi sie to rozpracowac. ogólnie trzeba odkrecic 6 śrub :oklaski:
Rekomendowane odpowiedzi