Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Rozleciała się zaślepka gumowa pod klapą bagażnika w sedanie - gdzie kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj ciągnąłem kabel antenowy CB Radia i chciałem go puścić przez zaślepkę w lewym błotniku od strony wewnętrznej bagażnika (z przewodem chyba od centralnego zamka). Niestety jak ruszyłem tą gumę to się rozleciała w rękach, tymczasowo zaślepiłem jakąś pianką którą wyciąłem w kształt kółka i puściłem w nim kable co przedstawiam na fotkach:

7a3c0e9b59aeb7cfmed.jpg

e8d55c644ae11a2emed.jpg

Proszę Panowie podpowiedzcie mi czym można skutecznie zastąpić ta zaślepkę lub ewentualnie gdzie można dostać taką zaślepkę gumową oryginalną w rozsądnej cenie ? dodam, że dzisiaj dzwoniłem do ASO to facet mi zaśpiewał 96 zł za zaślepkę z przewodem który jest integralną częścią tej zaślepki :( no rece opadają - za kawałek gumki tyle kasy :wallbash:

Może ktoś z Was ma taką na zbyciu ? chętnie kupię w rozsądnych pieniążkach.

Opublikowano

poszukaj na szrocie

teraz rozbierają czasami angliki i takie pierdoły to nie mają dla nich znaczenia

chociaż ja szukam wkrętów do wanny pod silnikiem bo pogubiłem i znalazłem tylko na allegro po 6 zł za sztukę ale chyba nie będzie wyjścia i będę musiał kupić

Opublikowano

Ok problem rozwiązałem, kawałek gumy o grubości 1 cm dociąłem, wywierciłem dwa otwory pod kątem na kable i jest OK. Temat można zamknąć.