karolasterka Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam, może ktoś się orientuje ile potrzeba materiału na obicie na nowo ( oczywiście tej części pokrytej materialem) boczków drzwi?
PiterA4 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja kupilem jeden metr kwadratowy i wp***u mi tego zostalo :gwizdanie:
karolasterka Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dzięki za onfo a czym kleiłeś> trudna robota??
PiterA4 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 najstarszym klejem butapremem robota fajna ale najwiecej trwa rozgrzewanie zgrzewow w tapicerce..niejest to trudne lecz czasochlonne :gwizdanie:
davidoff82 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 najstarszym klejem butapremem robota fajna ale najwiecej trwa rozgrzewanie zgrzewow w tapicerce..niejest to trudne lecz czasochlonne :gwizdanie: Na allegro jest user trendtj on handluje różnymi materiałami tapicerskimi włącznie z alcantarą, ma fajny klej bonatherm - zdecydowanie mniej "pachnie" od butapremu a cena ok. Co do ilości ja kupiłem 1,5m2 (takie minimum) i kupe zostało.
karolasterka Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 a po użyciu butaprenu będzie długo śmierdzieć w aucie?
PiterA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 jeden dzien i zapach znika tymbardziej jak jest cieplo to klej wyschnie szybko izapach sam z siebie tez
karolasterka Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 a jka myślicie, co możecie doradzić w sprawie koloru na boczki, samochód to srebrny sedan, wnętrze ciemne, uchwyty drzi też ciemne... może jakiś kolorek z tej aukcji>?? http://www.allegro.pl/item977409528_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur_alcantara_ss.html
PiterA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 jakupilem stalowyczarny :good:i mam tapicerke ta jasniejsza i zlalo sie super
karolasterka Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 tylko że ja mam ciemną tapicerkę... a dawałęś jeszcze jakś piankę czy gąbkę pod tą alcantarę?? nie jest za twardo? ja myslałęm żeby dać tką piankę biała co daje sie pod panele podłogowe ( rozm. 3mm lub 5 mm) wtedy one mogą tak pełniej wyglądać i będą mięciutkie
PiterA4 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 kolego ja niesciagalem tej starej tapicerki znaczy sie oryginalnej na nia rozprowadzalem klej pendzlem i jak nalozylem alcantre to rozjezdzalem ja rolka do malowania scian taka mala i wyszlo pieknie
karolasterka Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 u mnie ten stary material się poodklejał więc mi nic to nie da jak na to rzucę klej z innym materiałem bo dalej wszystko będzie odstawac :gwizdanie:
PiterA4 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 to zerwij tylko wierzchnie reszte zostaw ori
karolasterka Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 powtórzę pytanie jak myślicie, co możecie doradzić w sprawie koloru na boczki, samochód to srebrny sedan, wnętrze ciemne, uchwyty drzi też ciemne, listwy boczne również ciemne... może jakiś kolorek z tej aukcji?? http://www.allegro.pl/item977409528_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur_alcantara_ss.html
lutas Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Też się biorę za te boczki. Materiał jest powyciągany i poodklejany - aż żal patrzeć. Trzeba przyznać że Audi nie postarało się tutaj - poprzednio miałem Omegę i materiały tapicerskie były o klasę lepsze. Jednak z kolei blachy o 3 klasy gorsze, dlatego jeżdżę Audi
PiterA4 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 OPEL wole slabsza tapicere niz dziury w podlodze
udo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam Rok temu wziąłem się za te boczki Wywaliłem stary materiał, zdrapałem gąbkę (to było najtrudniejsze ). I z mojego doświadczenia chce odradzić (tym którzy by chcieli się za to wsiąść) piankę - taką jak sie kładzie np. pod podłogę. Już po miesiącu eko-skóra, której użyłem zaczęła się odklejać i brzydko odstawać. Klej jaki użyłem to pospolity butapren. Teraz będę robił wszystko jeszcze raz hmm... tylko że z inną gąbką i może alkantarą...
PiterA4 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 moze dlatego ze ta gabke dawales ja dalem na ori i jest super
udo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgadza się. To by błąd. Taka gąbka to pod szwedzką a nie do tapicerki Musze znaleźć gdzieś gąbkę taką jak oryginalna, nie wiem może na allegro... coś się wymyśli
Rekomendowane odpowiedzi