Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Półoska się kreci, a auto nie jedzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pilna sprawa. Wrzucilem jedynke, ruszylem i po 10m auto przestalo jechac. Zatrzymalem się, wrzycilem jedynke a auto dalej nie chcę ruszyc tylko jakis szum z przodu. Podnioslem auto, wrzucilem jedynke i kola się kreca. Szok. Ale że jestem daleko od domu, to chcialem sprawdzic co jest grane i czy na trasie mi się nie wysra. Przejechalem kilka km i nic się nie dzialo. Ale na koncu ruszylem ostro z jedynki i znowu się wysralo... Podnioslem znowu auto i prawa poloska się kreci ale kolo nie. Co się moglo wysrac? Czy to przegub? Wczesniej mialem problem z oslona przegubu bo najpierw się rozleciala, a pozniej mechanicy tak zakladali że 3 razy wymienialem bo ciagle spadala :(

Sprawa pilna bo jestem 400km od warszawy...:(

Opublikowano

Podnioslem znowu auto i prawa poloska się kreci ale kolo nie. Co się moglo wysrac? Czy to przegub?

100% przegub sie rozpadł
Opublikowano

Witam miałem podobny przypadek, też myślałem że to przegub padł :kwasny:. Okazało się że półoś wyskoczyła tylko z przegubu niby jest to nie możliwe ale jakiś mądry mechanik :thumbdown: u poprzedniego właściciela musiał coś przy nim grzebać bo składając wszystko w całość zamienił ten plastikowy dystans na grubszy i zabezpieczenie na półosi nie spełniało swojej roli :no: . Troszkę się z tym namęczyłem zanim doszedłem gdzie tkwi błąd plus koszty holowania auta na lawecie żeby auto ściągnąć z trasy do domciu.

Opublikowano

jeżeli wcześniej przgub nie trzeszczał

może byc tak jak napisał mój przedmówca

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozebrac przegub, wyczyscic i wsadzic jeszcze raz? Kufa troche się boje że mi się wysra po drodze:([br]Dopisany: 04 Kwiecień 2010, 12:51_________________________________________________Jak podnioslem auto to w powietrzu kola ruszyly, pozniej dopiero po ostrzejszej jezdzie znowu się wysralo. Wczesniej nie stukal. Da się rade jakod sprawdzic czy wypadl czy rozlecial bez rozbierania?[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2010, 13:02_________________________________________________No i wyszlo... Rozebralem wszystko i poloska się urwala w tym rowku gdzie wchodzi pierscien sprezynujacy blokujacy poloske przed wypadnieciem z przegubu... Teraz się zastanawiam czy nie mam jakiejs super mocy w moim aeb skoro poloski urywam:):)

Opublikowano

na max skręceniu kierownicy przesadziłeś z gazem i poszłooooo.....

masz EDS ???? jeżeli tak, to wiele wyjaśnia

Opublikowano
  • Autor

Tylko to się stalo na prostej drodze, dzien wczesniej zrobilem trase 400km i tyle, zadnego swirowania na skreconych kolach bo ja nie mam bmw i od wczoraj prawka :)[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2010, 20:24_________________________________________________No i wyszlo. Poloska sie urwala. Na fotce widac w jakim ciekawym miejscu...

imag0021yc.jpg

A teraz ciekawostka. Prawa poloska z anglika nie pasuje do "normalnych" aut bo jest krotsza. Niby ta sama buda ale jednak. Przed zakupem polecam sprawdzic dlugosc bo sie mozna zdziwic i niezle wkur..ic. Z przegubami prawa ma 65cm (anglik 63)