Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Dziwne zjawiska m.in. spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam prośbę, zaznaczam że mam Vaga ale bateria w laptopie nie pozwala na logi, błędów nie ma, a o co chodzi-problem z odpalaniem, tragedi nie ma ale pali tak różnie że już wszystko próbowałem:

kontrolki gasną kręcę a tu po 3-5 sek odpala na zimnym , innym razem ta sama temperatura jest i od strzała, jak jest na dworze ciepło kręcę z 5 sekund, ale jak jest silnik choć troche zagrzany -od strzała(ledwie obruci wałem )

jak go w ciepły dzień zagrzeję to nawet po 7 godz od strzała, ale jak go np nie odpalam do popołudnia a na dworze ciepło (18C) to z 5 sek trzeba chełtać.

najbardziej zadawalające ale zarazem niepokojące jest to że na 10l ON robie po mieście 220km :blink:czego nigdzy nie było :no:

nie oszczędzam go( codzień musze zrobić po mieście 60km i jak tylko się zagrzeje to do 3000tyś) do tego nadal problemy z mocą na ciepłym :kwasny:jak zimny idzie ponad miarę..

co o tym myślicie :embarrassed:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2010, 19:54_________________________________________________czytam forum ale jedyne co mi przychodzi na myśl to kąt wtrysku (rozrząd 20tyś temu zmieniony)może to być to?

jak go odpale to niebieski dymek puści i po 5 sek już ok ...zero dymka

Opublikowano

Niebieski dymek to nie jest dobry znak, ale co do odpalania to wpada sprawdzić kąt wtrysku na rozgrzanym motorze, na wolnych obrotach w grupie 000 tylko że w basic settings, no i jeszcze sprawdzić dawkę rozruchową.

Opublikowano

Mój też podobnie miał, wkońcu przestał odpalać. Odpalał tylko z plaka i jak już odpalił to chodził normalnie. Dopiero w 4 warsztacie stwierdzili że jest pompa uszkodzona wtryskowa. Po wymianie pali normalnie, wystarczy że raz zakręci.

PS Sprawdź pompę, bo ja gdybym się zgłosił z tym wcześniej to by mnie kosztowało to ok 300-400 zl a tak 1000 zł (musiałem wymienić na nową, ale kupiłem używkę). Jednak to czy pompa działa prawidłowo to potrzebny jest naprawdę dobry mechanik, w moim przypadku w 3 warsztatach twierdzili że pompa jest ok i reszta podzespołów też jest ok i nie mają pojęcia co się dzieje.

Opublikowano
  • Autor

właśnie wróciłem od mechaniora, porządnie mi auto zvagował i:

przepływka ok,

dawka wyżyłowana na max ...co to znaczy pytam od razu?

wtryski jeszcze nie takie złe

turbo pompuje ok

kąt wtrysku natomiast bardzo żle ustawiony i tutaj mam też pytania:

mechanik powiedział że musi mi obejrzeć cały rozrząd czy nie jest koło pasowe ruszone, zobaczyć jak są wałki poustawiane(rozrząd wymieniałem jakieś 20tyś temu u innego mechanika,

ma wszystko zsynchronizować ale auto musi na 4h zostać w warsztacie -czy to normalne czy nie wie o co chodzi ?

powiedział za wszystko zaledwie 100zł :mysli:

co myślicie?

Opublikowano

Szkoda, że nie wziąłeś logów od fachmana. Mądre głowy na forum rzuciły by okiem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

zauważyłem tylko że dawke wtrysku miałem 2,67 a jak kazał zapalić światła to 3,1[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2010, 20:08_________________________________________________na wolnych obrotach oczywiście

Opublikowano

i jak ? mam podobne objawy ale w afn

Opublikowano
  • Autor

witam, odebrałem auto od mechaniora:

był żle założony rozrząd (wyregulował i poustawiał wszystko-podobno wałki ustawiał w stosunku do wtrysku tylko czy da się to zrobić bez ściągania przodu ??)

auto ciągnie teraz dobrze bez takich jak wcześniej zachowań że raz ok a innym lipa, przy czym czuje że jeszcze coś jest nie dobrze bo czasem ma powyżej 1800 strzała a innym razem równo dobrze ciągnie w każdym zakresie obrotów i nie wiem jak to prawidłowo powinno być :mysli:powinien chyba w 1Z być kop?

jak u mechanika na ciepłym dałem gazu to niebieski dym poszedł i mówi że to olej w IC a przecież niedawno płukałem dolot...

wcześniej tylko na zimnym miałem przez 5 sek niebiesko potem szary jak cisnąłem

wszystko powiedział że poza zapłonem jest ok bo robił logi (zresztą zapomniał wziąć z samochodu laptopa i jakieś urządzenie Bosh'a i musiałem się wracać żeby mu to odstawić więc chyba coś grzebał :mysli:

co wy o tym myślicie?

ciekawe jak jutro odpali rano...

Opublikowano

Ja myślę o tym tyle: kup na allegro od Viakena swojego VAG'a, zrób z kolegą kompletne logi i wtedy będzie wiadomo wszystko :decayed: To nie są duże koszty a w razie problemów w przyszłości nie będziesz płacił za zrobienie logów..

Opublikowano
  • Autor

kolego mam Vaga tylko że w laptopie bateria mówi papa :confused4:

może kolega coś powiedzieć na temat wyżej opisany :embarrassed:

bo nurtuje mnie to ale ogólnie jest poprawa duża..

Opublikowano

to może warto pomyśleć nad ładowarką samochodową do laptopa? :)