Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Felgi 17 cali na dziwnych oponach 205x50x17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo profil to procentowa wartość z szerokości opony np. profil 45 to 45% z szerokości. I tak opona 255/45 będzie wyższa od 215/45 mimo że ma ten sam profil. Co do opon 205/50/17 to jest to dobry wybór dla kogoś kto ma wąskie felgi. Ja mam u siebie właśnie takie felgi (7J) i mam naciągnięte na nie 215/45/17 i to jest max bo szersze by zrobiły już balon :confused4: Dlatego z chęcią bym naciągnął 205/50/17 :wink4:

Opublikowano

bish - kopt

podszkol sie najpierw a potem sie wypowiadaj, opona 205/50 ma 102mm profilu a 225/45 - 101mm więc o czym tu gadka?

Cytat: musti Dzisiaj o 06:00

ja koledzy mam taki profil i nic się jak narazie nie dzieje odpukać gwizdanie

bo nie ma prawa nic sie dziać, możesz śmigać śmiało

oczym gadka hmmm jak bys pomyslal troche to bys wiedzial o czym gadka o tym ze kolo wieksze bedzie wolniej sie obracac niz mniejsze i roznica predkosci moze powodowac blad w roznych samochodach moze byc rozna tolerancja tego bledu ...

ale nie wmawiaj innym ze to nie ma znaczenia... i ja mam sie podszkolic ??? zanim cos takiego napiszesz zastanow sie

człowieku czy do ciebie dociera że te koła - mają identyczne rozmiary jeżeli chodzi o średnice ???????

jest róznica 2mm - a to nie jest żadna róznica i nic sie nie bedzie wolniej obracać, miałes ty w szkole matematyke ?????

...i kolego "waskiq" nie siej fermentu już w tym wątku bo ludzi wprowadzasz w błąd

Opublikowano

a ty czlowieku wiesz ze obowd kola nie zmieni sie tylko o 2 mm (chyba ze uwas w szkole inaczej matematyki ucza)

moze wyjdz do ludzi i pogadaj z jakims dobrym wulkanizatorem to ci wszystko wyjasni a nie wyczytasz cos na internecie i tak powtarzasz ... moze u ciebie w rowerze jest inaczej ale w samochodzie roznica wielkosci kol przod i tyl robi roznice

Opublikowano

a ty czlowieku wiesz ze obowd kola nie zmieni sie tylko o 2 mm (chyba ze uwas w szkole inaczej matematyki ucza)

moze wyjdz do ludzi i pogadaj z jakims dobrym wulkanizatorem to ci wszystko wyjasni a nie wyczytasz cos na internecie i tak powtarzasz ... moze u ciebie w rowerze jest inaczej ale w samochodzie roznica wielkosci kol przod i tyl robi roznice

najpierw policz sobie 50% z 205mm potem 45% z 225mm i porównaj sobie co ci wyjdzie, czy ty naprawde jesteś taki tempy że trzeba ci takie podstawy tłumaczyć, dziecko z podstawówki by to zajarzyło

następnie przeczytaj cały wątek co o twoich wypowiedziach sądzą inni użytkownicy

...a na samym końcu idz sie bujnij na line bo to co piszesz to jest poprostu masakra

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ale w samochodzie roznica wielkosci kol przod i tyl robi roznice

Nie zawsze, zależy w jakich granicach się to mieści :wink4: Pogadaj z właścicielami BMW czy Porsche a dowiesz się więcej :cool1:

Opublikowano

jaki koles z ciebie jak ci mowilem idz i pogadaj z kims kto sie tym zajmuje i ci wyjasni w czym moze byc problem bo ja juz nie wiem jak prosciej dotrzec do ciebie ... mowie ci czlowieku ze w golfie mialem taka roznice opon i na autostradzie przy wiekszej predkosci wyskoczyl mi bad absu ... pojechalem do wulkanizatora i wszystko wyjasnil ze nie zaklada sie opon o roznej wyskosci... w przeciwienstwie do ciebie poinformowalem sie osob ktore sie tym zajmuja i nie rozmawialem tylko z jedna osoba o tym i kazdy powiedzial to samo ... wiec stary wyjdz z domu wsiadz na swoj rower i podjedz do jakiegos dorego mechanika albo wulkanizatora i pogadaj znim ...

pozniej wroc i przepros i bedzie po sprawie a nie zocaj sie jak jakis jelen jesli pojecia nie masz o sprawie...

[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2010, 13:25_________________________________________________diablo usiluje wyjasnic temu kolesiowi ze w mk4 w tych granicach sie nie miesci a on nie dopuszcza takiej mozliwosci...

Opublikowano

jaki koles z ciebie jak ci mowilem idz i pogadaj z kims kto sie tym zajmuje i ci wyjasni w czym moze byc problem bo ja juz nie wiem jak prosciej dotrzec do ciebie ... mowie ci czlowieku ze w golfie mialem taka roznice opon i na autostradzie przy wiekszej predkosci wyskoczyl mi bad absu ... pojechalem do wulkanizatora i wszystko wyjasnil ze nie zaklada sie opon o roznej wyskosci... w przeciwienstwie do ciebie poinformowalem sie osob ktore sie tym zajmuja i nie rozmawialem tylko z jedna osoba o tym i kazdy powiedzial to samo ... wiec stary wyjdz z domu wsiadz na swoj rower i podjedz do jakiegos dorego mechanika albo wulkanizatora i pogadaj znim ...

pozniej wroc i przepros i bedzie po sprawie a nie zocaj sie jak jakis jelen jesli pojecia nie masz o sprawie...

[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2010, 13:25_________________________________________________diablo usiluje wyjasnic temu kolesiowi ze w mk4 w tych granicach sie nie miesci a on nie dopuszcza takiej mozliwosci...

przeproś :polew:

stary mu tu gadamy cały czas o oponie 205/50 i 225/45

a nie tak jak chyba ty sobie myślisz - 225/50 i 225/45 - na takim kole jest róznica i takiego czegoś sie nie wkłada

porównaj sobie to tu:

http://www.rimsntires.com/rt_specs.jsp

diablo usiluje wyjasnic temu kolesiowi ze w mk4 w tych granicach sie nie miesci a on nie dopuszcza takiej mozliwosci...

kto to jest diablo ? :blink: ...piłeś coś dzisiaj? ...potem właśnie piszesz takie bzdety

Opublikowano

kto to jest diablo ? :blink

Pewnie chodzi o mnie :kox:

Opublikowano

caly czas pisze o rozmiarze 205/50/17 a 225/45/17 i co z tego wykresu wynika ?

powiedz mi jakie audi standardowo wychodzi z taka rozniac opon??? ty caly czas piszesz ze taka roznica nie ma znaczenia a ja wiem ze ma znaczenie bo mialem taki sam problem...

czepiasz sie literowek to troche zalosne ...

DIBO takie samochody o ktorych ty piszesz juz fabrycznie wychodza z taka roznica prawda?

my tu caly czas poruszamy kwestie zwykleych a4 czy golfa 4 a te samochody przynajmnniej ja nie slyszalem zeby wychodzily z takimi roznymi rozmiarami opon...(przod tyl)

Opublikowano

no jak co wynika? nie widzisz? koła mają prawie identyczną średnice a różnica jest tak znikoma że bez problemu mieści sie normach i nic sie tu nie będzie szybciej obracać

Opublikowano

bo jebne :polew:

opona 205/50 jest dokladnie 1 MILIMETR wyzsza niz 225/45, czyli cale kolo z opona 205/50/17 jest 2 MILIMETRY wyzsze niz kolo z opona 225/45/17 - ty naprawde twierdzisz ze to jest jakakolwiek roznica dla abs ? :naughty:

Opublikowano

Widzę że rozgorzała tu gorąca dyskusja.Nie chce robić nowego postu aby nie został usunięty.Dlatego chciałem zapytać a pro po rozmiaru.Jaka opona będzie najlepsza na felgę 17x7,5

Opublikowano

Widzę że rozgorzała tu gorąca dyskusja.Nie chce robić nowego postu aby nie został usunięty.Dlatego chciałem zapytać a pro po rozmiaru.Jaka opona będzie najlepsza na felgę 17x7,5

205/50 lub 225/45

Opublikowano

eMeM dozuc jeszcze roznice w stopniu zuzycia bierznika roznice cisnienia i sie zbierze taka wartosc ktora moze wywolywac problem z absm... producent nie wspomina o takich kombinacjach w wysokosci opon... bo jest to niebezpieczne i tyle koniec

Opublikowano

najpierw policz sobie 50% z 205mm potem 45% z 225mm i porównaj sobie co ci wyjdzie, czy ty naprawde jesteś taki tempy że trzeba ci takie podstawy tłumaczyć, dziecko z podstawówki by to zajarzyło

następnie przeczytaj cały wątek co o twoich wypowiedziach sądzą inni użytkownicy

...a na samym końcu idz sie bujnij na line bo to co piszesz to jest poprostu masakra

:polew: :polew: :polew:

Bish musze ci powiedziec, ze w tej sytuacji nie masz racji, a racja jest po stronie Waskiq'a :wink4:

wytlumacze:

skoro profil jest wiekszy o 1 mm, cala srednica o 2 mm to obwod kola bedzie wiekszy o jakis 1,2 a moze i 3 cm. wiec na odcinku 100 m kolo z wieksza srednica zrobi mniej obrotow niz kolo o mniejszej srednicy.

o to chodzilo koledze i ma 100% racje :wink4:

a co do jazdy na takich kolach i problemach z ABS'em. jest jakas tolerancja w ktorej ABS dziala poprawnie ale nie wiem na 100% jaka to granica.

Opublikowano

Każdy producent dopuszcza zmianę średnicy koła w zakresie maksymalnie 2%. Jest to na tyle mała różnica że abs i przekłamanie licznika nie graja roli..

Opublikowano

skoro profil jest wiekszy o 1 mm, cala srednica o 2 mm to obwod kola bedzie wiekszy o jakis 1,2 a moze i 3 cm. wiec na odcinku 100 m kolo z wieksza srednica zrobi mniej obrotow niz kolo o mniejszej srednicy.

nie zgadzam sie że jest to aż taka różnica, wg tej teorii jak bedziesz miał na przedniej osi bierznik 5mm a na tylnej 6mm to powinno sie wymieniać opony :blink:

nie róbcie jaj że 2mm na średnicy przód - tył dyskfalifikuje taki zestaw - bo 2% to 13mm :cool1:

Opublikowano

w tym przypadku (mowa o dwoch konkretnych rozmiarach opon) nie ma mowy o problemach z ABS'em i napisalem to juz na 1 stronie tego watku ale druga sprawa jest taka ze jesli opona jest mniejsza od drugiej o 2% to beda problemy z ABS'em poniewaz.... (wytlumaczylem to juz pare postow wyzej) :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie potrzebuje szybkiej porady: felga s4, 17 cali na 7 cali.

Co założyć:

225/45 GOODYEAR F1 GSD 3

205/50 Pirelli p Zero corsa

Jak by felga miała 7.5 cala to nie byłoby problemu: Goodyear. Ale przy aktualnej szerokości...