Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana żarnika D3S Bixenon w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Niestety przyszedł czas na jedną z moich żarówek ksenonowych. W ASO w Warszawie żądają za to 1100 PLN !!!

Czy szanowni forumowicze wiedzą może czy da się to w modelu B8 zrobić samemu (jeżeli tak to jak ?) i ile to może kosztować?

Bądź miejsce w którym zrobią mi to tanio i fachowo.

Pozdrawiam.

Opublikowano

wlasnie panowie jaki tam jest zarnik ??

Opublikowano

kup 2 sztuki na allegro lub spytaj Waski 'ego... wymieniamy parami

oczywiście najpierw musisz wyciągnąć i zerknąć co tam masz... d1s... d1r... czy inny

Opublikowano
  • Autor

oczywiście najpierw musisz wyciągnąć i zerknąć co tam masz... d1s... d1r... czy inny

Witam,

No tak - szczerze mówiąc to jeszcze nie próbowałem ich wyjąć - ale z tego co słyszałem to może być z tym problem stąd też moje pytanie.

Pozdrawiam.[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2010, 09:53_________________________________________________

Witam,

Dzwoniłem do ASO i Pan był tak miły i potwierdził, że jest tam żarnik D3S - niestety nie chciał podać producenta ale na bank jest to Philips. Ponadto w instrukcji jest bardzo dokładnie opisane co trzzeba zrobić, aby wyjąć reflektor. Tak więc chyba sam się za to wezmę.

p.s. jeszcze jedno - dziwny objaw, o którym nie wspomniałem wcześniej. W ASO mówią, że to normalne. Mianowicie za każdym razem jak włączę światła to oba xenony się palą. Niestety lewy gaśnie po ok 1 minucie. I druga sprawa - tak naprawdę nie zauważyłem znacznej różnicy w kolorze świecenia między lewym a prawym - ale to może wynikać z podobnego wieku żarników.

Pozdrawiam,

Wozniaq

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

p.s. jeszcze jedno - dziwny objaw, o którym nie wspomniałem wcześniej. W ASO mówią, że to normalne. Mianowicie za każdym razem jak włączę światła to oba xenony się palą. Niestety lewy gaśnie po ok 1 minucie. I druga sprawa - tak naprawdę nie zauważyłem znacznej różnicy w kolorze świecenia między lewym a prawym - ale to może wynikać z podobnego wieku żarników.

Witam. od dzisiaj mam taki sam objaw.czy to napewno jest jest zarnik?

czy na allegro ktos kupowal moze zarniki czy to sa oryginaly http://allegro.pl/audi-a4-09r-zarowka-nowa-osram-d3s-xenonowa-i1354328035.html

cena jest atrakcyjna w intercarsie te same kosztuja 490zl za sztuke

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam czy ktoś doszedł dlaczego jeden z Palnik sie zapala i po jakimś czasie gaśnie ?

Po ponownym uruchomieniu auta zapal się jak by nic mu nie dolegało i procedura sie powtarza.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy wie ktoś jak wyjąć żarnik? on jest na wcisk? to samo z wtyczką na wcisk czy jest jakaś zapadka?

Opublikowano

ok wyjąłem, dzięki wielkie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jednoznacznej odpowiedzi nikt nie udzielił na w/w pytania czyli rozumiem że przyczyna leży po stronie uszkodzonego żarnika?

Opublikowano

Wracałem ostatnio moją a4 z kolegą z Opola i kolega zauważył że bardzo nisko świecą mi światła .. Powiem szczerze , że nie zauważyłem tego, jak byłem na przeglądzie to gość sprawdzał mi lampy czy dobrze świecą i mówił wtedy że bardzo dobrze . . Gdy dojechaliśmy do domu wsiadłem do kolegi HONDY ACCORD 2009 i u niego zupełnie inaczej LEPIEJ widać w nocy , nie porównywałem z inną b8 , co może być przyczyną ? Mam bixy ori

Opublikowano

Witam, w ubiegłym tygodniu wymieniałem żarniki ,problem miałem podobny,mianowicie prawy po zaświeceniu świecił różnie 5min, czasami 20minut i gasł, po wyłączeniu i włączeniu świateł znowu zaczynał świecić na jakiś czas i tak w kółko.Róznicy w barwie światła też nie było pomiędzy rekleftorami. Do wymiany żarników powyciągałem całe lampy, banalna i szybka robota ,czas trwania całej operacji to na spopkojnie 20 min. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wracałem ostatnio moją a4 z kolegą z Opola i kolega zauważył że bardzo nisko świecą mi światła .. Powiem szczerze , że nie zauważyłem tego, jak byłem na przeglądzie to gość sprawdzał mi lampy czy dobrze świecą i mówił wtedy że bardzo dobrze . . Gdy dojechaliśmy do domu wsiadłem do kolegi HONDY ACCORD 2009 i u niego zupełnie inaczej LEPIEJ widać w nocy , nie porównywałem z inną b8 , co może być przyczyną ? Mam bixy ori

Świecą nisko czy słabo? W poprzedniej B6 miałem problem z ksenonkami, okazało się że regeneracja odbłyśnika pozwoliła na nowo cieszyć się pięknym światłem. Stąd i teraz nasuwa się pytanie jaka jest trwałość odbłyśników w B8, jaki przebieg wytrzymują?

Edytowane przez Kaju77

Opublikowano

Świecą nisko czy słabo? W poprzedniej B6 miałem problem z ksenonkami, okazało się że regeneracja odbłyśnika pozwoliła na nowo cieszyć się pięknym światłem. Stąd i teraz nasuwa się pytanie jaka jest trwałość odbłyśników w B8, jaki przebieg wytrzymują?

Kolego za nisko świecą , jak byłem na przeglądzie to facet mówił że dobrze świecą , patrzył

Opublikowano

Witam

Kupował ktoś zarniki d3s u BARTEX-2013 ?

http://allegro.pl/xenon-ksenon-d3s-osram-philips-audi-a1-a3-a4-a6-q5-i4649595460.html

update.

BARTEX-2013 nie bardzo wie co sprzedaje ten żarnik osram d3s 66340

ma barwę 4150K w opisie raz podaje 4800K nizej w opisie 4300K

podobna sytuacja jest ( była w xenon-serwis ) ci od filmików z YT kupiłem żarniki 4500K

przysłali 4150K nie polecam ich.

Edytowane przez marc1n

Opublikowano

Kupowałem od niego Philips D3S ,założone ,świecą,jest wszystko ok.

Opublikowano

Dzięki. a sprawdzałeś czy to ori żarówki czy jakieś chińczyki ? Kiedyś coś czytałem ze poniżej 200pln nie idzie kupic ori żarnika philips lub osram

Edytowane przez marc1n

Opublikowano

Dzięki. a sprawdzałeś czy to ori żarówki czy jakieś chińczyki ? Kiedyś coś czytałem ze poniżej 200pln nie idzie kupic ori żarnika philips lub osram

według tych wszystkich wiadomości które sa w necie jak sprawdzić czy to oryginał czy zamiennik to wszystko wskazuje na oryginał, jeżeli było by inaczej już bym miał po przetwornicach :)

Opublikowano

Seba dlaczego miałbyś po przetwornicach, możesz to jakoś uzasadnić?

Opublikowano

ponoć paliły się przetwornice.

2uyqgyu.jpg

Może ktoś wie jaka jest barwa tego żarnika i ile ma lm ?