Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Łożysko (prawa strona)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Nie wiem czy ktoś podejmował wątek. Poproszę o pomoc!!!

Coś buczy, huczy w prawym przednim kole przy szybkiej jeździe ale tylko gdy manewr jest w prawo. Czy to może być łożysko??? Przy wymianie opon na letnie zerknąłem na przegub - gumkę i tam wszystko jest OK. I czy ewentualnie trzeba wymienić oba przednie łożyska??? A może to przez tarcze bo chyba w mojej :a4fan: nadszedł na nie czas. Czekam na odpowiedzi, podpowiedzi. Dzięki.

Opublikowano

Wygląda na to, że łożysko jak mówisz, że huczy. Choć jak się tego nie słyszy trudno ocenić w 100%. Miałem taki problem parę miesięcy i wymieniłem oba łożyska. :good:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie jest słychać intensywniej przy skręcie w prawo - lekko na trasach szybkiego ruchu

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo. Przy skręcie w jedną stronę huk nasilał się mocno. Po wymianie łożysk wszystko ustało. :good:

Opublikowano
  • Autor

To jak rozumiem wymiana pary i jakie łożyska kupić żeby były OK i nie sprawiały problemu???

Opublikowano

Napisz Naszego kolegi z forum a on Ci pomoże w wyborze i ceny też ma ok. :good: Ja robię zakupy właśnie u TOMa! :kox:http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/tom77-u10464.html

I wątek z jego ofertą. :good:http://www.a4-klub.pl/smf/czesci_w_super_cenach_z_hurtowni_duze_upusty_dla_klubowiczow-t30793.0.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kaniewiak

I jak tam twoje buczenie??? nie chcialem zakladac nowego watku wiec pisze ttu, mam podobny problem..buczy mi powyzej 80km/h i tylko jak skrece lekko w lewo, podnioslem przod auta i kumpel trzymal za kolo i jak wlasnie prawe rozpedzilem to bylo slychac to buczenie...wiec chyba u mnie prawe..dziwna sprawa bo jak nie trzymal kumpel kola to esp nie pozwalal sie rozpedzic az sie zdziwilem...

Opublikowano
  • Autor

Kolego Lukaszxxx!!!

Tak jak myślałem - łożysko!!! Pytałem na forum czy konieczna jest wymiana pary łożysk, ale napisano że nie ma takiej konieczności. Po jeździe próbnej z mechaniorem okazało się, że oczywiście łożysko tylko był problem które. Wydawało się, że prawe bo przy skręcie w prawo było głośniej. Tak więc zakupiłem u kolegi TOM77 jedno łożysko no i wioooo do mechaniora. Wymienił, lecz tu niespodzianka!!! Jak było głośno tak pozostało!!! Hmmm więc co - kolega TOM77 i zakup drugiego łozyska. Juz jestem po wymianie i jest wszystko :good: Cichutko i przyjemnie. :a4fan:

Moja rada jak mogę: KOLEDZY WYMIEŃMY ŁOŻYSKO PRAWE I LEWE. Ja słyszałem jakby to prawe było zjechane, mechanik też. Więc pomyłka moja i mechaniora. Mechanior powiedziałże wcześniej czy później to drugie też by poleciało. Tylko szkoda było moich uszu bo jakbym kupił od razu dwa to bym m iał za jednym zamachem zrobione a tak ... no cóż ale teraz jest wszystko :good: :good: :good::thumbup: teraz można śmigać!!!

[br]Dopisany: 02 Maj 2010, 23:03:42_________________________________________________Tak więc kolego Lukaszxxx wymieniaj oba bo może Cię spotkać niespodzianka jak mnie ( nie to łożysko i podwójna robota )

Opublikowano

Przecież to oczywiste że to było lewe łożysko. Dlaczego? A no dlatego iż podczas skrętu w prawo bardziej słychać je bo samochód się przechyla na lewą stronę i bardziej obciąża lewe łożysko a że jest skończone to wtedy bardziej je słychać. Sprawdza mi się ten sposób już w niejednym aucie.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego Michal_777. Teraz już będę wiedział :notworthy: i nie tylko ja. Myślę, że dla wszystkich dobra informacja. Ale jak pisałem wcześniej czy później drugie też by poleciało.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może by poleciało a może i nie teraz nie ma co gdybać. Ważne ze masz 2 nowe łożyska i spokój.

Pozdrawiam

Opublikowano

No ja tez juz wymienilem prawe i cisza :> ale ciezko bylo uuu siedzialo twardo bez wyciskania sie nie obeszlo :kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ile kosztuje takie łożysko do AWX?

Opublikowano

Miałem podobną sytuację po przedostatniej zimie i winne okazało się łożysko. Też właśnie huczało tylko przy skręcie w prawo i przy prędkości powyżej 40km/h. Huczenie coraz bardziej sie nasilało tak że przed samą wymianą nie dało się już jeździć. Jeśli chodzi o wymianę to najlepiej od razu oba (ale najpierw wybierz się do mechanika żeby potwierdziłże to na 100% łożysko bo nie słysząc huczenia u Ciebie trudno jednoznacznie stwierdzić przyczynę). Nie pamiętam ile kosztowało łożysko ale jakoś tak 100-200PLN chyba (wymieniłem na Rouville) a za całość z robotą dałem coś ponad 400PLN - nie pamiętam dokładnie ile bo to dawno było ;) (wiem tylko że koszt wymiany uzależniali od tego ile się napocą przy demontażu zwrotnicy - a u mnie trochę się napocili ;) )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie przejechałem z przyczepą kempingową 700 km i coś zaczęło lekko szumieć nie mogę dojść czy z przodu czy z tyłu ale wydaje mi się że z tyłu bo gdy skręcam w prawo lub w lewo to szumi przez cały czas jednakowo.Wydaje mi się że pewnie któreś łożysko poleciało z tyłu bo nacisk na tylną oś też był spory ale proszę o poradę co o tym sądzicie :mysli:

Opublikowano

Jak to jest w A4 B6 ? Bo wcześniej miałem A3 8P 2004r i tam łożysko było razem z piastą.

Tak samo jest w A4 ?

Opublikowano
Jak to jest w A4 B6 ? Bo wcześniej miałem A3 8P 2004r i tam łożysko było razem z piastą.

Tak samo jest w A4 ?

Tak w b6 tez jest z piasta

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mocno sie tu zdziwilem kiedy ktos napisal ze przejechal sie z mechanikiem ale mimo to nie wiadomo bylo do konca ktore lozysko szumi :> co to za mechanik? Ne wie o czyms taim jak stetoskop z drewnianym prętem ? Niestety tez trafilem na takich amatorow.Jak u mnie poszlo lozysko to "mechanicy" z renomowanego zakladu chcieli wymieniac lewa strone bo tak im sie zdawalo.Dla pewnosci dalem im do reki swoj stetoskop i co sie okazalo?Ze prawa strona buczy a lewa jest cicho.Mechanicy :wallbash: