Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przytatrte drzwi, sprawcy brak, wycena - szkoda drobna, PTU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ktoś przytarł mi drzwi od strony pasażera z przodu. Ślad nie jest wielki ale widać, dwie rysy są dość głębokie. AC mam wykupione w PTU. Zgłosiłem to jako szkodę drobną (do 1500 zł) żeby nie tracić zniżek. W poniedziałek umówiłem się na wycenę szkody. Na co się zdecydować czy na naprawę w warsztacie czy przelew na moje konto i naprawę na własną rękę? Ile może kosztować naprawa takiej szkody? Na moje oko nie da się tego spolerować, i drzwi są do malowania. Wgnieceń brak. Nie chce zostać wyrolowany przez likwidatora.

Opublikowano

witaj, żeby można było cokolwiek powiedzieć pokaz jakieś zdjęcia. Nikt nie jest jasnowidzem i nie wyobrazi sobie twojej szkody

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szkoda drobna w Ptu jest rozliczana tylko gotówkowo.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odswiezam temat, aby nie zakladac nowego...

Generalnie przydarzyla mi sie identyczna sytuacja dzis na parkingu!! Wracam do auta, patrze a tu przetarte tylne lewe drzwi oraz nadkole :rant: :rant: Zly jestem na maxa!

Teraz pytanie , bo mam wykupione AC w PZU , co robic zglaszac to do nich? Ewentualnie jak wyglada procedura takich dzialan, bo nie chce stracic znizek.

Opublikowano

Witam. Ktoś przytarł mi drzwi od strony pasażera z przodu. Ślad nie jest wielki ale widać, dwie rysy są dość głębokie. AC mam wykupione w PTU. Zgłosiłem to jako szkodę drobną (do 1500 zł) żeby nie tracić zniżek. W poniedziałek umówiłem się na wycenę szkody. Na co się zdecydować czy na naprawę w warsztacie czy przelew na moje konto i naprawę na własną rękę? Ile może kosztować naprawa takiej szkody? Na moje oko nie da się tego spolerować, i drzwi są do malowania. Wgnieceń brak. Nie chce zostać wyrolowany przez likwidatora.

jeżeli rysy są głębokie to w grę wchodzi tylko malowanie "naprawcze"

jeśli masz lakier koloru perłowego być może bedzie potrzeba "cieniowania" jeszcze błotników

Jeżeli listwy drzwi są przyklejane, to likwidator powinien przyznac je do wymiany - tak mówi technologia naprawy producenta.

Poczytaj sobie dobrze warunki umowy AC, podjedź tez do jakiegoś lakiernika o popytaj jak to widzi

:)