Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] POMOCY!!!! wyciek oleju w tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam następujący problem, mam a4 b5 115kM w tiptronicu,dziś zaczął mi wyciekać mocno olej ze skrzyni biegów,skrzynia do tej pory działa idealnie,żadnych szarpnięć itp(chociaż nawet nie próbuje jeździć bez oleju)

wygląda to jakby ciekło pomiędzy skrzynią a silnikiem przy kole zamachowym, co to może być????? pomocy

Opublikowano

To czeka cię nie mały wydatek , w moim przypadku przyczyną wycieku oleju była uszkodzona pompa oleju i zatarta jakaś panewka, dodatkowo doszły tarczki które przypaliłem jadąc trochę praktycznie bez oleju. Przy okazji naprawy został zregenerowany konwerter. Całkowity koszt naprawy wyniósł 4 tyś zł. Jak będziesz chciał to dam ci namiary do zakładu, który mi to robił. Pozdrawiam

Aha teraz dopiero poczułem jak powinna pracować prawidłowo skrzynia chodz przedtem też nie narzekałem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To czeka cię nie mały wydatek , w moim przypadku przyczyną wycieku oleju była uszkodzona pompa oleju i zatarta jakaś panewka, dodatkowo doszły tarczki które przypaliłem jadąc trochę praktycznie bez oleju. Przy okazji naprawy został zregenerowany konwerter. Całkowity koszt naprawy wyniósł 4 tyś zł. Jak będziesz chciał to dam ci namiary do zakładu, który mi to robił. Pozdrawiam

Aha teraz dopiero poczułem jak powinna pracować prawidłowo skrzynia chodz przedtem też nie narzekałem.

a jednak troszkę więcej wyszło niż się spodziewałem.... wyciek oleju spowodował zatarcie panewki i uszkodzenie obudowy pompy oleju oraz sprzęgła, sprzęgła nie dało się zregenerować,więc trzeba było wymienić,nową pompe-400,sprzegło nowe-900, jakaś część 200,olej filtry i inne duperele,około 700,no i wsumie zmieściłem się w 3k zł :wallbash:

Opublikowano

no to Małolaty teraz nic tylko stuknąć autku następne 300k km ! :decayed:

Opublikowano

a jednak troszkę więcej wyszło niż się spodziewałem.... wyciek oleju spowodował zatarcie panewki i uszkodzenie obudowy pompy oleju oraz sprzęgła, sprzęgła nie dało się zregenerować,więc trzeba było wymienić,nową pompe-400,sprzegło nowe-900, jakaś część 200,olej filtry i inne duperele,około 700,no i wsumie zmieściłem się w 3k zł :wallbash:

To i tak wyszlo ci nie duzo za te wszystkie rzeczy. Mi gosciu powiedzial ze wymienil jakies dwa pekniete kosze, kilkanascie tarczek i plyte sterujaca. Nowe oleje wiadomo i filtr. Calość 3400. Chcial 4000 tys po zlozeniu choc umowilem sie na 3000. Wkurzylem sie i kazalem przekladac spowrotem bo jade do poznania wiec jakos udalo sie uciac 600 ale i tak czuje ze mnie konkretnie skroil. Pompy nie wymienial bo jest ok, sprzglo tak samo. Nie wiem za co tyle policzyl.

Opublikowano
  • Autor

nie no warsztat w gdyni mogę polecić i to bardzo:) dokładnie powiedział mi co będzie do naprawy,dokładne ceny,później okazało się że sprzęgła nie dało rady zrobić ,ale o wszystkim na bieżąco wiedziałem.... znają się na żeczy:)

Opublikowano

jest specjalny post o tych które polecamy...