Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pytanie o przepływkę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sluchajcie, pytanie dosc dziwne...

Musialem wymienic przeplywke, kupilem na allegro odpowiedznik po numerze czesci 217 112 zakladam i okazuje sie ze wtyczka jest troche inna ;(

W starym przeplywomierzu byly 4 "nazwijmy to bolce" i w nowym tez sa 4. Moge podlaczyc przez kable ten nowy ?? chodzi o to czy bedzie dobrze pracowal bo przeplywka chyba tylko wysyla dane o masie powietrza tak?? bo jesli tak to teoretycznie moge tak zrobic..

Poradzcie cos ;(

Opublikowano

Wtyczka 4-ro pinowa, ale nie pasuje ksztaltem?

Opublikowano
  • Autor

4-ro pinowa po numerze i wtyczka jest lekutko mniejsza i ma te "szyny" dzieki ktorym nie mozna wsadzic kostki odwrotnie po dwoch stronach a ori ma po jednej :blink:

caly jest taki sam tylko kostka mniejsza :thumbdown:

zastanawiam sie wlasnie czy olac to ze jest inna wtyczka i nie poprowadzic sobie kabli od tej kostki do wtyczki instalacji

dzisiaj jade na kompa to zobaczymy czy przeplywka bedzie problemem

Opublikowano

pokaz aukcje z ta przeplywka bo wydaje mi sie ze jakis chlam kupiles

Opublikowano

jakos mi sie nie chce wierzyc ze to oryginal w takiej cenie wiec pewnie dlatego nie pasuja wtyczki...

Opublikowano
  • Autor

to ze ori to nie jest to wiem bo nie ma na nim numerow tylko pomaranczowa naklejka z napisem Air Flow Meter :good: to akurat mniejsza z tym bo wrzuce pozniej fotke jak rozwiazalem ten problem, tylko wieczorem okaze sie czy parametry sie zgadzaja... komputer prawde Ci powie :wink4:

Opublikowano

dokladnie, audi nie lubi nie ORI takich rzeczy i rozne kwiatki pozniej sie dzieja

Opublikowano

Buba ma calkowita racje, mnie tez doradzono zakup uzywki, aby uniknac klopotow zwiazanych z MAFem (przeplywka).

Wszystko dziala bez zarzutu!

Pozdrawiam wszystkich kolegow, ktorzy pomagaja i doradzaja w trudnych sytuacjach. Dzieki! :hi:

Opublikowano

Używki. :polew:

Nowy oryginalny przepływomierz Bosch-a można mieć za 500 zł al;bo i mniej, jak się wie gdzie i jak zapukać.

Ja dziś sobie właśnie zakupiłem, bo stary mechanicznie mi się uszkodził.

Ładnie pokazuje 150 mg/s.

Opublikowano

Używki. :polew:

Nowy oryginalny przepływomierz Bosch-a można mieć za 500 zł al;bo i mniej, jak się wie gdzie i jak zapukać.

Ja dziś sobie właśnie zakupiłem, bo stary mechanicznie mi się uszkodził.

Ładnie pokazuje 150 mg/s.

ori bosch 500zl - 150 zwrotu za stara (chyba) i wyszlo 350 :gwizdanie:

Opublikowano

Akurat ty masz tani, bo masz HFM-5,a w pierwszych 1.8T były HFM-2. One są droższe, ale i tak można kupić poniżej 500 zł nawet nie zwracając starego, bo mechanicznie uszkodzonych nie przyjmują.

Opublikowano

koledzy a gdzie można oddać stary przepływomierz za kasę?

Ostatnio wymieniłem u siebie na nowy PIERBURGA (sam wkład-to co wchodzi w dolot), nie ma on już tego włosa(który nawala) co bosch, tylko jest elektronika (płytka) i jest podobno bezawaryjny. koszt 300zł.