Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problemy z obrotami PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z obrotami samochodu Audi a4 97 R 1.8 125KM. Problem jest taki iż gdy dojdzie do 3 tys obrotów i leciutko puszcze gaz (co powinno spaść np do 2800 obrotów) spada az do 2 tyś czy to wina cewki zapłonowej dodatkowo jest gaz w samochodzie i po przekroczeniu 3 tyś przełącza się na benzynę i w komputerze gdy został podłączony widać że obroty są 3 tys a za chwile jak doddam lekko gazu albo ujmę spadają na 0.

Dodam że to się dzieje na bardzo rozgrzanym silniku nieraz jeździ się bez problemów a nieraz są problemy dzień w dzień

jeszcze ważna informacja nieraz samochod pracuje równo a nieraz go tak jakoś dziwnie zabuja leciutko obroty wzrosną od 800 do 900 ? coś takiego.

Wszyscy mówią że to cewka zapłonowa co wy o tym myślicie.

Proszę o szybką poradę..

Opublikowano

Witam mam pewien problem z obrotami samochodu Audi a4 97 R 1.8 125KM. Problem jest taki iż gdy dojdzie do 3 tys obrotów i leciutko puszcze gaz (co powinno spaść np do 2800 obrotów) spada az do 2 tyś czy to wina cewki zapłonowej dodatkowo jest gaz w samochodzie i po przekroczeniu 3 tyś przełącza się na benzynę i w komputerze gdy został podłączony widać że obroty są 3 tys a za chwile jak doddam lekko gazu albo ujmę spadają na 0.

Dodam że to się dzieje na bardzo rozgrzanym silniku nieraz jeździ się bez problemów a nieraz są problemy dzień w dzień

jeszcze ważna informacja nieraz samochod pracuje równo a nieraz go tak jakoś dziwnie zabuja leciutko obroty wzrosną od 800 do 900 ? coś takiego.

Wszyscy mówią że to cewka zapłonowa co wy o tym myślicie.

Proszę o szybką poradę..

podepnij pod komputer sprawdz bledy, sprawdz parametry pracy silnika, przeplywke, sonde itp, przeczysc przepustnice to podstawowe rzeczy ktore powinienes zrobic.

Opublikowano

dodatkowo jest gaz w samochodzie i po przekroczeniu 3 tyś przełącza się na benzynę

Gazowników odwiedź niech przeglądną instalację, domyślam się że reszta problemów też na gazie.

Opublikowano
  • Autor

na komputerze jest faktycznie iż cewka gubi obroty przy 3 tys czyli domyślam się że jest ona do wymiany czy coś innego może być ?

Opublikowano

Podepnę się pod problem kolegi. Wczoraj byłem u mechanika, który powiedział że prawdopodobnie moduł zapłonowy jest do wymiany i że kosztuje on 530 zł nowy. Czy ktoś może podać nr części ?? Jest to silnik z opisu bez żadnych turbo i innych super dodatków. Jest zagazowany od prawie 2 lat, a problem jest zarówno na gazie jak i na benzynie. Od dwóch dni mam problem z ruszeniem z miejsca jak go odpalę rano lub po pracy, gdy stoi kilka godzin na parkingu. Jak dodaję gazu to obroty spadają lub w ogóle nie reaguje na pedał gazu. Wcześniej byuło tylko szarpanie przy obrotach koło 4 tyś i mulił się. Nie chciał przyśpieszać dynamicznie. Teraz jazda to masakra, maksymalnie 120 km/h i to przy dobrych wiatrach, bo pojawia się dławienie, szarpanie i nic poza tym. Jak się mocno rozgrzeje to trochę lepiej, ale to i tak nie to co powinno być. Kiedyś podpinałem vaga i pokazało mi 3 błędy:

18001 - dopasowanie wysokości poza tolerancją

16514 - coś z przepustnicą, strona 1 czujnik 1

17536 - mieszanka za uboga strona 1

Dzisiaj na 11 jestem umówiony u mechanika, ale wcześniej chciałbym znać przynajmniej nr cześći jeśli chodzi o tę cewkę zapłonową czy moduł zapłonowy.

Dzięki wszystkim za pomoc.