[B5 AZB] Opóźniona Iskra Zapłonowa
0

    9 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam. Dokonałem wymiany motoru w Audi S4 B5 2,7 Biturbo. Po wymianie auto nie chce zaskoczyć ( nie chce zapalić ) rozrusznik kręci ale do zapłonu nie dochodzi.

    Po podpięciu komputera nie wyskakuje żaden błąd. Sprawdzany był na dwóch komputerach i nic nie wykryły.

    Mechanik nie ma pojęcia co w nim siedzi. Jedynie co ustalił to fakt że iskra jest opóźniona o jakieś 40 stopni i nie dochodzi do zapłonu, bo iskra trafia na tłok gdy jest na dole.

    Może ktoś z was miał podobny problem i podzieli się wiedzą za co z z góry " Wielkie Dzięki "

    Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    cewki/swiece sprawdzone?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak były sprawdzane. Na świecach jest iskra. Mierzyliśmy ciśnienie to też wszystko ok.

    Próbowaliśmy go odpalić z samostartu i też nic.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No skoro zapłon tyle przestawiony, to ja bym sprawdził rozrząd. :gwizdanie:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Diagnostyka OK, rozrząd OK,zmiana mechanika.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No to może sterownik nie chce "współpracować" z tym silnikiem/osprzętem elektr. silnika :cool1:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam.

    Dzisiaj powiedział mi jeden mechanik że jeżeli był wymieniany silnik to trzeba pojechać na serwis i oni wgrywają nowy program i wtedy samochód będzie palił.

    Jak myślicie, czy to może być przyczyną ??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam.

    Dzisiaj powiedział mi jeden mechanik że jeżeli był wymieniany silnik to trzeba pojechać na serwis i oni wgrywają nowy program i wtedy samochód będzie palił.

    Jak myślicie, czy to może być przyczyną ??

    Jak najbardziej :wink4:

    Silnik włożyłeś identyczny ? Z tego samego roku ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy