Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Wtryski? pomoc w diagnozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam prawdopodobnie problem z wtryskami w mojej A4. W vagu pokazuja nastepujaco

-0,40,

-1,50,

+2,1,

-0,20.

Który wtrysk jest uszkodzony 2 na"-" czy 3 na "+" ? J

eżeli ktoś ma możlwość sprawdzenia w ETKA jaki mam nr wtrysku bede wdzieczny. WAUZZZ8E17A162884.

Opublikowano

nie musze nawet sprawdzac , jest to :

03G 130 073 M

Opublikowano

Duze wartosci korekcji nie musza wcale swiadczyc o uszkodzeniu wtryskiwaczy.[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2010, 09:23_________________________________________________Nie zauwazylem ze chodzi o BRD. Jesli tak to mowa oczywiscie o wartosci kąta synchronizacji i nie wytrskiwacze tylko pompowtryski :>

Opublikowano
  • Autor

w jaki sposob mozna te pompowtryski na VAGu dokladnie zdiagnozowac?

Opublikowano

Kanal 13 grupa 01[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2010, 10:24_________________________________________________Pompowtryski SIEMENSa lubia sie czesto zapychac. Szczegolnie na krajowym paliwie :>

Opublikowano

Pompowtryski SIEMENSa lubia sie czesto zapychac. Szczegolnie na krajowym paliwie

nie tylko , moje padly juz po niecalych 70 tys. a polskie paliwo widzialy sporadycznie.Witek z MRmotros by ci je w mig zdiagnozowal ale jak o to robi tego nie wiem ale na pewno nie po korekcjach

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

mam prawdopodobnie problem z wtryskami w mojej A4. W vagu pokazuja nastepujaco

-0,40,

-1,50,

+2,1,

-0,20.

Który wtrysk jest uszkodzony 2 na"-" czy 3 na "+" ? J

eżeli ktoś ma możlwość sprawdzenia w ETKA jaki mam nr wtrysku bede wdzieczny. WAUZZZ8E17A162884.

Ja mam identycznie, i co miales uszkodzony ktorys wtrysk?

Opublikowano
Ja mam identycznie, i co miales uszkodzony ktorys wtrysk?

widze ze dobre auto ci sie trafilo :decayed: pali jak smok , nie jedzie , metaliczne dzwieki i jeszcze PD do wymiany :polew:

Opublikowano

Teoretycznie mam 3mce gwarancji, auto wyglada jak nowe, przebieg 100k km z autostrady. Ale niestety cos nie tak z tym silnikiem. Mysle ze to jeden element powoduje wszystkie te dziwne spostrzezenia. Nie moge im oddac auta bo powiedza ze wszystko ok :(

Opublikowano

Teoretycznie mam 3mce gwarancji, auto wyglada jak nowe, przebieg 100k km z autostrady. Ale niestety cos nie tak z tym silnikiem. Mysle ze to jeden element powoduje wszystkie te dziwne spostrzezenia. Nie moge im oddac auta bo powiedza ze wszystko ok :(

100 tys. powiadasz , to by sie mniej wiecej zgadzalo , PD w BRD wytrzymuja ok 70-80 tys i sa do czyszczenia lub wymiany , sparwdz w serwisie czy ktos co juz przynich robil.

Jestes z Kielc , podjedz ktoregos dnia do Warszawy do MR Motors.Rogal ci zrobi diagnostyke i 10 min ci powie co mu dolega.Potem z tym pojedzisz do ASO i powiesz im dokldnie to co on znajdzie.