Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z czwartym biegiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zwracam sie o pomoc z kolejnym problemem, tym razem chodzi o skrzynię biegów. Wracając dzisiaj do domu nagle przestał działac czwarty bieg a dokładniej to wygląda tak że po wrzuceniu czwartego biegu bieg ten wyskakuje, ciągnie na tym biegu tylko przy mocnym przytrzymaniu lewarka do tyłu i to też nie zawsze bo wystarczy mocniej wcisnąć gaz i bieg wyskakuje. Przed tą awarią nic nie zgrzytało co by mogło zapowiadac problemy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

U mnie również stała się podobna rzecz. Kupiłem auto w niedziele i wszystko było ok.. jadąc wczoraj do domu (środa) wyskoczył mi właśnie 4 bieg.. Chcąc go włączyć dało się słyszeć zgrzyty. Teraz ciągnie jedynie jak się mocno przytrzyma lewarek, ale szkoda w ogóle włączać bo wszystko zgrzyta jak cholera ;/

Mechanik powiedział, że naprawa jest niezbyt opłacalna i lepiej wymienić skrzynie.. Moje A4 ma silnik 1,9 TDI 90 KM..

Opublikowano

Szukajcie Koledzy nowych skrzyń. Auta mają po 15 lat i zapewne bardzo wysokie przebiegi więc nie ma się co dziwić, że skrzynie nie wytrzymują. Skrzynki od 110 km silników pasują, nie tylko od a4, ale też od passata i superba.

Opublikowano

Hejka podczepię się pod temacik u mnie jak wrzucam 3 bieg to muzę to zrobić wolniej bo jakby coś lekko blokowało ale jak lekko podniosę lewarek wszycho działa płynnie czy jest w nim coś co może mieć jakiś luz ??

Opublikowano

Ile mniej więcej będzie kosztować skrzynia ? Tzn na Allegro mogę sprawdzić, no ale ile warto dać, żeby nie przepłacić ? ;>

No i jak to jest z montażem ? Trudno to zrobić samemu, co jest potrzebne ? ;>

@bartek723

Jestem zielony, a nawet i fioletowy w tych tematach.. nie pomogę =/

Opublikowano

Kolego olek4505 chyba coś Ci się pomyliło, w tym temacie mówimy o manualnej skrzyni :>

Opublikowano

kajserr spoko może ktoś obeznany w temacie jeszcze się wypowie