Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] I. Pasek - Dayco czy Contitech? II. Castrol 5W/30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Który pasek będzie lepszy - dayco czy contitech? Drugie pytanie dotyczy oleju - czy Castrol magnatec 5W/30 mogę wlać (wymiana) do 2.0 FSI? Nie mam przy sobie instrukcji. Z góry dziękuje za odpowiedź. Grzesiek

Opublikowano

1. CONTITECH

2. Olej musi spełniać normę VW 504.00 - dla silników z bezpośrednim wtryskiem paliwa FSI

Opublikowano

Ostatnio rozmawiałem z mechanikiem, który robi tylko VW/Audi i stwierdził, ze Dayco po takim samym przebiegu przy zmianie paska wygladaja o niebo lepiej niż Conti. Conti jest rozreklamowany only. Kupiłem Dayco i jest ok. cena identyczna.

Opublikowano

Ponad tydzień temu wymieniałem rozrząd. Pasek który tam siedział to Dayco ze znaczkami VW Audi, fakt że o nieznanym przebiegu. W sklepie był akurat Conitech więc go wziąłem. Po wymontowaniu paska i porównaniu, to stary Dayco wyglądał solidniej niż nowy Contitech.

Opublikowano

Zakładałem dayco do mondeo sprzedałem auto znajomy zrobił 130 000 km a powinien wymienic po 60 000km i pasek wyglądał dobrze

Opublikowano

Potwierdzam dayco robią lepszej jakości paski ale nie wszedzie sa one tak dostepne :hi:

• 1 rok później...
Opublikowano

dzisiaj zakupiłem zestaw naprawczy w serwisie VW / Audi w Szczecinie... okazało się, że w środku znajduje się pasek rozrządu DAYCO... ;) więc chyba dobre paski skoro sprzedawane są w serwisach... :confused4: