chrapusta Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 witam. dwa pytania. wymieniłem tylne amortyzatory - na SACHS gazowe - byłem przekonany że ustąpi upierdliwe skrzypienie podwozia - niestety - dalej na małych prędkościach (ruszanie czy zatrzymywanie się) autko dalej skrzypi, co to może sprzypić? mam raczej za niedługo do wymiany również sprawy przedniego zawieszenia, czy to własnie to, czy to poduszki pod silnikiem, czy jeszcze coś innego? pisząc niedługo o przednim zawieszeniu mam na myśli wiosnę 2008. może później. druga rzecz: bede wymieniał tarcze hamulcowe, jaki jest efekt wrzucenia tarcz ATE POWER DISC do przodu i BREMSO do tyłu? co do tyłu to pytanie czy jest ostotna różnica między BREMSO a np. LUKASEM. co do przodu to raczej chodzi mi o to czy taka tarcza (rowkowana) nie będzi epowodowałą zwiększonego zużycia klocków hamulcowych? klocki będą pewnie LUKASa
chrapusta Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Opublikowano 4 Lipca 2007 czyli do wymiany czy do jakiegoś smarowania - nie wiem, czyszczenia czy coś tam?
spanky Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 druga rzecz: bede wymieniał tarcze hamulcowe, jaki jest efekt wrzucenia tarcz ATE POWER DISC do przodu i BREMSO do tyłu? co do tyłu to pytanie czy jest ostotna różnica między BREMSO a np. LUKASEM. co do przodu to raczej chodzi mi o to czy taka tarcza (rowkowana) nie będzi epowodowałą zwiększonego zużycia klocków hamulcowych? klocki będą pewnie LUKASa co do tarcz to poczytaj sobie tutaj ... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1590.0
makoz Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Ja w poniedziałek wymieniam tarcze i klocki, jak będzie się na tym jeździć to się okaże Przód: ATE Power Disc (259 zl szt) + Brembo Tył: ORI (158 zł szt) + ATE
freon Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A o tarczach firmy KRAGER słyszeliście coś? Jakieś opinie?
Rekomendowane odpowiedzi