Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Niski poziom cisnienia oleju i zapalajaca sie kontrolka oleju . pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc mialem problem z iskra na jednym cylidrze , jezdzilem tak miesiac . po naprawie gdy sie rozgrzeje silnik to pali sie kontrolka oleju . pierwsze co to wymienilem olej bo ten stary byl zmieszany z bezyna . po wymianie to samo . podlaczylem pod kompa i sprawdzilem cisnienie oleju i pokazal minimalne.

czy moge tak jezdzic????

co moze byc przyczyna????

POMOCY[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:08_________________________________________________jest to 18 t 1996

Opublikowano

remont silnika Cię czeka

Opublikowano

sprawdz smoka pompy olejowej i samą pompę

Opublikowano

pierwsze co to wymienilem olej bo ten stary byl zmieszany z bezyna

nie wygląda to na pompę

Opublikowano

podlaczylem pod kompa i sprawdzilem cisnienie oleju i pokazal minimalne.

a jak to zrobiłeś?
Opublikowano
  • Autor

podlaczylem pod vaga i sprawdzilem cisnienie oleju . so 3 poziomy

ja mam najnizszy[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:33_________________________________________________czy moze byc zapchany filtr w pompie oleju????

jak wymienialem olej to pszeplukalem silnik

Opublikowano

podlaczylem pod vaga i sprawdzilem cisnienie oleju . so 3 poziomy

ja mam najnizszy

chodzi mi o to, w których blokach pomiarowych pokazuje ciśnienie-pytam z ciekawości,bo jak mi sprawdzali,to musieli wpinać manometr w miejsce czujnika,więc jeśli jest taka opcja-czemu z niej nie korzystać :wink4:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:36_________________________________________________

czy moze byc zapchany filtr w pompie oleju

jest takie sitko-ono u mnie było zapchane i nie było ciśnienia-skutek-wymiana turbawki+inne koszta
Opublikowano
  • Autor

silnik pracuje cicho . panewek jeszcze nie slychac . [br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:38_________________________________________________co proponujesz ???

wyczyscic pompe oleju czy wymienic na nowa

turbo chyba jeszcze zyje ma cztery lata

[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:42_________________________________________________dlugo jezdziles bez cisnienia??

Opublikowano

proponuję dostać się do pomy-wjąć smoka,wyczyścić razem z pompą i wtedy jedno masz wyeliminowane,jak problem nie ustapi to musi być gdzieć "przeciek",gdzie ucieka olej,ale wtedy byś zauważył znaczne ubytki oleju :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czy pompa oleju pasuje od 1.8 bez turbo???

Opublikowano

dlugo jezdziles bez cisnienia??

ok.300km i auto stanęło w połowie drogi z DE do Pl o 4 rano-jechałem na wakacje,więc nie musze opisywać całej otoczki problemu i jego następstw... :wink4:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:47_________________________________________________

czy pompa oleju pasuje od 1.8 bez turbo???

trzebaby sprawdzić-czekaj ,zaraz zobaczę :wink4:
Opublikowano
  • Autor

wyciek mam ale lekki pod filtrem oleju

Opublikowano

nie mogę się połączyć ze stronką vagcata :confused4:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:50_________________________________________________

wyciek mam ale lekki pod filtrem oleju

chodzi mi o ubytki oleju w środku do silnika z miski
Opublikowano
  • Autor

nie wydaje mi sie ze ten wyciek ma duzy wplyw na cisnienie.

wczesniej dolewalem litr oleju na tydzien - wyciek byl przez czujnik oleju ale kontrolka sie nie palila[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:53_________________________________________________jak sprawdzic te ubytki - bagnet pokazuje ok

Opublikowano

najpierw przeczyśc smoka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

sory przeciez napisales ze ubytki bym zauwazyl[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:56_________________________________________________masz na mysli ta siatke na pompie oleju + wymiana olej jeszcze raz[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2010, 22:58_________________________________________________wczoraj zalalem go castrolem 10 na 40 ????

wlac mu ten sam czy moze 15 na 40 pul syntetyk i czy turbo go pszyjmnie

nabiegane ma 186 000 mil

Opublikowano

sory przeciez napisales ze ubytki bym zauwazyl

chodzi mi o duże ubytki oleju,np wlewasz do żadanego poziomu,a za tydzień jest dużo mniej,niewspółmiernie do znalezionego wycieku i przypuszczalnego zużycia

masz na mysli ta siatke na pompie oleju + wymiana olej jeszcze raz

tak

najlepiej zalej tym samym,co był,bo wtedy będziesz widział,co jest winne-jeśli zalejesz inny-nie zobaczysz róznicy