Pandzior Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam, mój problem ze skrzynią biegów polega na tym, że od dwóch dni słyszałem kończący się synchronizator trójki. I w pewnym momencie w czasie ruszania z pod świateł nie można wbić jedynki, okazało się, że jest tylko dwójka czwórka i wsteczny. Co jest grane?
spetsnaz Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Posypała się skrzynia biegów, jedynym rozwiązaniem remont lub kupno innej. Na temat pasujących do 1Z skrzyń jest kilka wątków, wystarczy poszukać. Na kompleksowy remont skrzyni potrzebujesz około 1000 zł, plus koszty transportu. Koszt skrzyni z innego auta to ok. 400-500zł, niestety nie wiesz na co trafisz (sam jeżdżę już na trzeciej skrzyni), moim zdaniem lepiej naprawić swoją skrzynię.
Pandzior Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Skrzynia naprawiona, miałem w garażu skrzynie z poprzedniej audicy, tam tez pękł synchronizator trzeciego biegu. Zawiozłem ją do mechanika i złożył z dwóch jedną. Jak to dobrze, że synchronizator czwórki i trójki jest taki sam. Razem z olejem i wymiana sprzęgła wyniosło mnie to 500zł
Rekomendowane odpowiedzi