Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Metaliczne stuki..ręce opadają..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie na początek napiszę że auto ma wymienione wałki,hydraulikę i rozrząd. Z prawej głowicy dochodzi taki dziwny stukot metaliczny. Dziś ściągałem 3 razy pokrywę sprawdzałem hydraulikę podkładki które dociskają wtryski,wałki są w idealnym stanie,popychacze także-każda sprawdzana po kilka razy....Nawet myślałem o zębach na wałkach..może mają luz ale nic...Czy wtryski mogą wydobywać z siebie taki stukot??

Opublikowano

Ale jak bardzo jest to slyszalne? Bo jesli tylko w momencie przystawienia ucha w okolice glowicy, to olej to :wink4:

Wtryski/pompa tez moga stukac... najlepiej jak nagrasz ten problem.

Jak mi np. upalil sie wirnik wydechowy w turbo i wydawalo dziwne dzwieki, to ludzie tez slyszeli z glowicy nie wiadomo co :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to ciapanie troche przypomina popychacz....hmm zawór napewno nie klepie. Zamykam maskę i nadal to słyszę,metaliczny stukot z głowicy od strony pasażera,luzowałem wtryski i jakby minimalnie ciszej...

Opublikowano

U mnie wtrysk sterujacy wydawal metaliczny dzwiek. Korekcje byly ok wiec jezdzilem i nie bylo problemu.

Opublikowano

Kiedyś u mnie dawno temu też szukałem przyczyny takiego dziwnego metalicznego dźwięku. Okazało się iż to wtrysk tak dziwnie stuka.Wymieniłem go dla świętego spokoju a zdiagnozował mi to pewien starszy mechanik za pomocą -uwaga- kija drewnianego :mysli: Nie wnikam jak ważne że trafił.

Pozdrawiam