Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Dodatkowe ogrzewanie elektryczne VALEO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Czy slyszal ktos z was o czyms takim? Znalazlem tu cos takiego na EBAYu i zastanawiam sie ile trzeba zainwestowac zeby takie cos zalozyc i czy jest to skomplikowane? W skrocie chodzi tu o dodatkowe ogrzewanie elektryczne wnetrza gdy pojazd jest zimny. Silnika ,zdaje sie, to nie grzeje.

Tu jest to ogloszenie:

http://cgi.ebay.de/Audi-A4-A6-8E-4F-Valeo-el-Zusatzheizung-Warmetauscher-/220595906872?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item335c8a6938

...wie ktos cos wiecej na ten temat?

Opublikowano

znajomy ma takie dogrzewanie wnętrza oryginalne zanim silnik sie zagrzeje w fabii I zamontowane jest to gdzieś przy nagrzewnicy, może lepiej się zainteresować webasto? jest opis na forum jak dołożyć, będzie i ciepło w kabinie i silnik nie będzie miał zimnych startów ;)

Opublikowano

Ktoś już kiedyś pisał na tym forum o takiej nagrzewnicy. Jesteś pewien, że w Twoim samochodzie jej nie ma?

Opublikowano
  • Autor

Ktoś już kiedyś pisał na tym forum o takiej nagrzewnicy. Jesteś pewien, że w Twoim samochodzie jej nie ma?

Wiem na pewno ze takiej opcji nie wybieralem, ale nie wiem czy bylo to w opcjach, czy standard w pewnych modelach.... :mysli:

Opublikowano

W tym wątku: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t114274.0.html;highlight=nagrzewnica+elektryczna DaRo4422 opisuje w jaki sposób sprawdzić, czy mamy taką nagrzewnicę. Mnie samemu nie chciało się sprawdzać, ale w zimie gdy klimatyzację mam włączoną w trybie AUTO to bardzo szybko po uruchomieniu silnika ciepłe powietrze leci na przednią szybę i czuć lekki zapach rozgrzewającej się spirali.