Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Czy turbina AWX będzie pasować do AVB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za numer, w firmie podanej przez elmo814 za taką turbinę, nową lub po fabrycznej regeneracji z 12 miesięczną gwarancją chcą 1600 zł + 65 za przejściówkę (robi się ciekawie).

Pytanie czy tej firmie można wierzyć.

Wiem że odbiegam nieco od tematu bo chodzi mi o AWX, ale może pójść w stronę BRD jak kolega wrclaguna, a nie rozważać taką opcję jak 170 KM spowszednieje.

Opublikowano

ale może pójść w stronę BRD jak kolega wrclaguna,

Czyli BRD pasuje nawet bez przejściówki?

Opublikowano

ale może pójść w stronę BRD jak kolega wrclaguna,

Czyli BRB pasuje nawet bez przejściówki?

tak
Opublikowano
AWX podobno bezpiecznie pompuje do 1.5, AVF nie mam pojęcia.

ja dzisiaj robiłem logi i pompuje 1.5 bara

pomysl czy nie lepiej BRD wsadzic niz bawic sie z AWX,

Opublikowano

Turbina to jedno. Ale czy wtryski nie są za słabe na taki mod?

Opublikowano
  • Autor

Nawet gdyby wtryski nie wydalały przy maksymalnych możliwościach turbiny BRD to jej wybór daje pewne możliwości rozwoju na przyszłość. Pozostaje pytanie jaki jest stosunek ceny turbiny BRD do AWX/AVF, bo może nie warto wydawać większą kasę za możliwość rozwoju w przyszłości.

Zna może ktoś oznaczenie turbiny BRD?

Opublikowano

czy wymiana na BRD jest równie bezproblemowa?

Tak

Opublikowano

Panowie, to ile tak bezpiecznie moge podniesc swoja A4 z silnikiem AVb, by cos sie po jakims czasie oczywiscie nie rozlecialo??,i oczywiscie bez wymiaty turbiny i innych elementow, i koszt takiego czegos to jaki jest???

Opublikowano

Panowie, to ile tak bezpiecznie moge podniesc swoja A4 z silnikiem AVb, by cos sie po jakims czasie oczywiscie nie rozlecialo??,i oczywiscie bez wymiaty turbiny i innych elementow, i koszt takiego czegos to jaki jest???

140 PS

Opublikowano

bo mam mozliwosc zrobienia u kolesia ktoryt sie tym zajmuje , kosztuje to 350zeta, zmiana map czy cos takiego , czy to bedzie bezpieczne?? wiem ze duzo osob robilo u niego

Opublikowano

bo mam mozliwosc zrobienia u kolesia ktoryt sie tym zajmuje , kosztuje to 350zeta, zmiana map czy cos takiego , czy to bedzie bezpieczne?? wiem ze duzo osob robilo u niego

Twoje auto-Twoja sprawa.Ja bym nie eksperymentował.

Też mam kolegę który zajmuje się tym amatorsko i nigdy bym mu auta nie oddał do zmiany programu.

Masz na forum gdzie można zrobić to fachowo.

oczywiście koszta większe ale i pewność i bezpieczeństwo.

Opublikowano
  • Autor

Ile można spodziewać się przyrostu mocy/momentu po zastosowaniu tylko i wyłącznie turbiny BRD w AVB przy założeniu że modyfikacja softu będzie na bezpiecznym poziomie? Czy 170 KM jest realne i bezpieczne przy tej turbinie i pozostałych elementach z serii?

Opublikowano

mam wiec jeszcze jedno pytanko do znawcow ,czy box VT 101301 V-tech CHIP DO 1.9 TDI, bedzie pewniejszy niz zmiana map u kolesia?? bo jest okazja kupienia takiego boxa za 450 zl, a wiem ze nowy kosztuje 1400 zlotych, co sadzicie o tym ???

Opublikowano

mam wiec jeszcze jedno pytanko do znawcow ,czy box VT 101301 V-tech CHIP DO 1.9 TDI, bedzie pewniejszy niz zmiana map u kolesia?? bo jest okazja kupienia takiego boxa za 450 zl, a wiem ze nowy kosztuje 1400 zlotych, co sadzicie o tym ???

:wallbash:

poczytaj najpierw o box-ach

Opublikowano
  • Autor

Wybacz, ale wątek, który rozpocząłem dotyczy wymiany turbiny z AVB na AWX, przy założeniu że będę modyfikować oprogramowanie ECU, nie chciałbym aby wątek ten zszedł na tematy poboczne. Na temat Box-ów można wiele znaleźć na tym forum, i zawsze pozostaje możliwość założenia własnego wątku np. „Co zyskam wstawiając box-a”.

Osobiści preferuję bezpieczny chiptuning, BOX to jedynie próba zmuszenia ECU do reakcji na przekłamane sygnały z czujników.

Opublikowano

ok, dziekuje za info i przepraszam za zasmiecanie , pozdrawiam:)

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy coś ruszyło w tym temacie. golab24 sam wymieniałeś turbo.

Pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano

Jakaś różnica między turbem brd a arl ? Która lepiej " ciągnie " od dołu? 

Kupował ktoś zregenerowana turbine na allegro ? Jak tak to od jakiej firmy ? 

Edytowane przez Plusa1338