Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Pompa ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Generalnie mam jakiś problem z ABS-em, chodzi oto że podczas jazdy zapala się kontrolka z ABS i czasami ASR przy tym trzy razy pisk i czerwony znaczek z wykrzyknikiem. Nie ma reguły, silnik zimny lub ciepły, krótka jazda długa nawet podczas jazdy potrafi się samo "naprawić" i znowu popsuć. Po podłączeniu pod VAG-a (w chwili usterki) to komputer nie umie połączyć się ze sterownikiem ABS-u i występuje błąd którego nie daje się skasować: 18057 P1649 035. Jak podłącza się VAG-a (jak nie ma usterki) to komunikuje się z sterownikiem i wyskakują błędy:18256 P1848 i 01203. Gość który mi to sprawdzał chyba nie miał pojęcia co to może być i tym bardziej jak ma się do tego zabrać i przez dwa dni nic nie zrobił tylko podpinał pod VAG-a jak by od tego miało się samo naprawić. Dzisiaj byłem u drugiego, a ten mówi mi że to są wielkie koszty, bo może to być sterownik ABS i mam się zastanowić czy w ogóle to naprawiać, no więc się zastanawiam.

A żeby nie było tak łatwo i miło to jak wracałem od niego to silnik zaczął dziwnie pracować, jak zajechałem do domu i wyłączyłem silnik to się okazało że to pompa ABS-u ciągle chodziła i stąd te moje wrażenie że to silnik. Wyłączyć się dało ją tylko jak odłączyłem wtyczkę od sterownika ABS-u.

Proszę was o jakiekolwiek informację na ten temat, bo już nie wiem co mam o tym myśleć, a najlepiej jeśli by ktoś znał kogoś kto by umiał to naprawić.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

u brata w passacie b5 pomogła wymiana pompy abs.

Opublikowano

:szukaj:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=168459

[br]Dopisany: 08 Listopad 2010, 16:03_________________________________________________

u brata w passacie b5 pomogła wymiana pompy abs.

kolego a ile popłynął brat za tę pompę???? :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

zdrową mozna kupic juz za 150 zł

ale tutaj uwalony jest sterownik

Opublikowano

nie w moim przypadku "Q"... a tak to koszt naprawy 20 min+ troche cyny i wiadro prądu do lutownicy :decayed::naughty:

Opublikowano
  • Autor

Witam

Te same pytanie założyłem w części UKŁAD ELEKTRYCZNY bo tutaj nikt nie odpowiadał i tam napisałem co było przyczyną.

Ale dla zainteresowanych powtórzę że powodem był sterownik ABS-u (podobno typowa usterka - nie wiem czemu u mnie w Katowicach tak ze mną pogrywali, samo sprawdzenie co jest przyczyną chcieli 200zł). Znalazłem na allegro gościa a jest ich sporo co postawił diagnozę przez telefon (był z Gdańska). Wymontowałem sterownik wysłałem w sobotę , a we wtorek już przyszedł i od razu założyłem - do dziś CISZA I SPOKÓJ a ABS działa bo sprawdzałem. Całość razem z transportem 210zł. Jak dla mnie bomba!!!

Opublikowano

Witam

Te same pytanie założyłem w części UKŁAD ELEKTRYCZNY bo tutaj nikt nie odpowiadał i tam napisałem co było przyczyną.

Ale dla zainteresowanych powtórzę że powodem był sterownik ABS-u (podobno typowa usterka - nie wiem czemu u mnie w Katowicach tak ze mną pogrywali, samo sprawdzenie co jest przyczyną chcieli 200zł). Znalazłem na allegro gościa a jest ich sporo co postawił diagnozę przez telefon (był z Gdańska). Wymontowałem sterownik wysłałem w sobotę , a we wtorek już przyszedł i od razu założyłem - do dziś CISZA I SPOKÓJ a ABS działa bo sprawdzałem. Całość razem z transportem 210zł. Jak dla mnie bomba!!!

Ten temat juz jest wałkowany od dawna.. chyba wiekszość posiadaczy już ten temat przerabiało... a tu masz co i jak trzeba zrobić żeby latało wystarczy poszukać i poczytać :szukaj:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=168459