Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zalany moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do mojej a4 dostała się woda, pod nogami miałem jej pełno zaczęła szwankować elektryka, podniosłem tapicerkę pod nogami a tam chyba 3l wody, moduł komfortu utopiony, mój moduł to 8E0 959 433 BA z tego co wyczytałem (bo szukam takiego na allegro, ale nie mogę znaleźć o identycznym oznaczeniu) to pasuje też AR AS AT, czy to prawda, czy po włożeniu takiego modułu wszystko będzie ok? Czy trzeba to ustrojstwo jakoś programować czy coś w tym stylu proszę pilnie o pomoc.

Opublikowano

..kodujesz tylko klucze i wsio śmiga a i dobrze by było jakbyś znał kodowanie poprzedniego

w razie co mam moduł AS jak cie interesuje choć nie obsługuje pakietu oświetlenia nóg

Opublikowano
  • Autor

otwór spływowy przy servo był lekko zapchany ale to nie tędy cieknie cieknie mi gdzieś nad pedałami z lewej strony, jest podobno jeszcze jeden odpływ patrząc od przodu pod maską z prawej strony, próbowałem odkręcić tę skrzynkę ale jedna śruba schowana jest głęboko pod mocowaniem wycieraczki i nie mogę jej sięgnąć a właśnie według mnie gdzieś tam ścieka woda do wnętrza, czy ktoś już demontował ta skrzynkę?

Opublikowano

Kiedys mialem to samo :thumbdown: musisz sciagnac ramie wycieraczki aby dostac sie do tej nieszczesnej sruby .

Woda dostaje sie do tej czarnej obudowy ( pewnie gdzies jest peknieta ) przekazniki pewnie tez sa z lekka zalane :kwasny:

Po podlaczeniu Vaga zero bledow bylo :co:

tu pare fot co mi zostalo

5isz0.jpg

bUWRr.jpg

bVdjr.jpg

Opublikowano

też kiedyś leciało mi spod puchy Ecu konieczne było wyjęcie całego mechanizmu wycieraczek...... była niezła walka....ale wygrałem ja i jest sucho

Opublikowano
  • Autor

z tego co zauwazylem to ecu jest sucho ale bede pewny jak sie tam dostane problem w tym ze podobno pod ecu jest kanal splywowy ktory chyba jest zatkany i sciekami do do srodka[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 21:56_________________________________________________i mam kolejny problem, jak utopił mi się moduł komfortu i wszystko wariowało przestały działać przednie wycieraczki - zatrzymywały się itp., dzisiaj wymieniłem moduł komfortu prawie wszystko jest ok - centralny nie działa ale jak dobrze przeczytałem muszę go aktywować vag-iem, niestety przednie wycieraczki dalej nie działają - czyżby podczas zalewania auta i napęd wycieraczek zalało a może tylko jakaś wtyczka zawilgotniała bo wycieraczki 2 razy drgnęły ale się zatrzymały a tylna działa bez zarzutów.

Opublikowano

Może sworznie sie zapiekly akurat tez w tym samym czasie? VAGnij - nie wiem czy wykasowales bledy po zalaniu modulu komfortu jesli nie to zrob to i sprawdz czy nie pojawily sie iinne bledy - cos ze zwarciem etc. Jesli cos jest zamokniete to VAG powinien wypluc blad, Jesli nie wypluje to sworznie sie zapiekły. :hi: