Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Radio - który model wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam zmienić swoją kasetową Gammę w A4 B5 na coś z MP3, USB i AUX.

Podczas przeglądania ofert zwróciłem uwagę na kolorystykę podświetlenia, aby dopasować radio do samochodu.

Subwoofera (tuby basowej) raczej podłączać nie będę. Głośniki mam standardowo w przednich drzwiach.

Zastanawiam się nad:

Pioneer DEH-2200UB

Kenwood KDC-4047UA

Kenwood KDC-414UA

JVC KD-R411

JVC KD-R511

JVC KD-R611 (+pilot)

to chyba starsze modele:

JVC KD-R501

JVC KD-R601 (+pilot)

Niestety nie mam możliwości porównania ani odsłuchania tych radyjek na żywo.

Dzisiaj sprzedawca w sklepie powiedział, że mają w promocji Alpine CDE-111R/RM i na te radio również mogę zwrócić uwagę.

Opinie słyszę różne, a to, że JVC jest słabo wykonane z tandetnych elementów, to, że Pioneer DEH-2200UB to najniższa półka i plastiki też kiepskie, poza tym Pioneer ma przetwornik DAC to tylko 1 BIT.

Sprzedawcy polecali mi Pioneera jako, że dobra marka na rynku i zapewne jest lepszy od Kenwooda i JVC. Znajomy, który ma jakieś JVC polecał mi Kenwooda twierdząc, że Pioneer to przereklamowany jest i bezpodstawnie chwalony.

Jak to jest z tymi przetwornikami DAC 24 BIT (w JVC i Kenwood) i DAC 1 BIT (Pioneer)? Ma to wpływ na jakość dźwięku?

W sumie to mam mętlik w głowie.

Który model z powyższych wybrać?

Z góry dzięki za sugestie i pomoc!

Opublikowano

kolego tak sie sklada,że ja akurat do dwóch aut zakupiłem pioneery i jestem bardzo zadowolony. w a4 mam taki za 7 stówek z usb na kablu i zamocowałem to sobie w tym małym zamykanym schowku na tunelu środkowym. w drugim aucie mam takiego za 4 stówy i tez nieżle gra. wydaje mi sie, że teraz nie jest wazna firma(aby nie kupowac jakichs tanich) ale głośniki. Ja przesiadłem sie z sony na pioneer i teraz już zawsze bede kupował pioneery. ja się przekonałem do tej marki.

Opublikowano

pioneer DEH-5000UB jest fajowy, bo ma kilka opcji kolorkó podświetlania. No i oczyiscie jak to pioneer... Swietnie gra :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

pioneer DEH-5000UB jest fajowy, bo ma kilka opcji kolorkó podświetlania. No i oczyiscie jak to pioneer... Swietnie gra :przebiegly:

Tego modelu już niestety nie ma. Używki też nie chcę.

Wybieram więc z tych modeli co napisałem.

Waham się pomiędzy Pioneer DEH-2200UB a Kenwood KDC-4047UA. W sumie JVC też nie wygląda źle. :)

Ciekawy jestem porównując Pioneera do Kenwooda i JVC czy jest zauważalna różnica w jakości dźwięku, w ustawieniach korekcji dźwięku w tych radioodtwarzaczach?

Muzyki słucham bardzo zróżnicowanej, wiele gatunków od cięższych brzmień czasami nawet brutal death metalowych po lekkie typu smooth jazz. Zdarza się, że posłucham hip hopu, techno, dance, czegoś z pogranicza muzyki klasycznej. Ogólnie muzyka gatunkowo bardzo bardzo zróżnicowana.

Jak pisałem tuba basowa raczej nie wchodzi w grę, nie chcę w samochodzie dyskoteki i brzęku klapy bagażnika (czasami mijam na ulicy samochód, w którym bas tak hałasuje, że odgłosy i wibracje rozchodzące się po samochodzie sprawiają wrażenie, jakby poluzowały się w nim części :>), poza tym szkoda mi miejsca w bagażniku.

Opublikowano

d3xter, w tym przedziale cenowym wybierz radio które Ci się poprostu bardziej podoba, jeśli nie chcesz inwestować w lepszy system audio to oba radia dadzą rade :) a co do awaryjności to i tak będziesz miał gwarancje... no i nie wierz w zapewnienia sprzedawców ze którekolwiek radio ma 30W RMS... max 18W...

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam.Od prawie 2 lat mam JVC KD-501.Niestety wtedy cena była większa :angry: Też szukałem takiego którego kolor wyświetlacza i przycisków można dopasować do :a4fan:.Czerwonego jest kilka odcieni i jak się nie mylę to pozycja 13 pasuje idealnie.Co do odtwarzacza jestem bardzo zadowolony.Gra lepiej niż poprzedni Pioneer (modelu nie pamiętam).Na ogół gram z pen drive-a ,ale czasami też CD.Dźwięk czysty i masz możliwość dodatkowych ustawień w tonach niskim , średnim i wysokim.Dokładnie nie pamiętam nazw poszczególnych opcji ( instrukcje mam poza domem),ale jak będziesz zainteresowany to prześlę skan z instrukcji.Osobiście polecam!!!!!!.

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dziękuję za sugestie i pomoc.

Dzisiaj zamówiłem telefonicznie w Euro AGD RTV w cenie promocyjnej Kenwooda KDC-4047UA z czerwonym podświetlaniem - jutro mam odebrać ze sklepu. Myślę, że będę zadowolony ze sprzętu. :gicior:

Pozdrawiam :a4fan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że bedziesz zadowolony z tego Kenia, kilka dni temu też go kupiłem :cool1: i narazie nic dodać nic ująć jak za taka kasiorke :good: