Fifara Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 Witam ,mam problem ze sprzęgłem ,pedał ciężko chodzi ,dałem sie nawet przejechać znajomemu zo też ma a4 to powiedział że w porównaniu do jego to strasznie ciężko chodzi , bierze co prawda przy górze ale nie ślizga ,nie szumi nic tylko ciężko chodzi. co może być tego przyczyna ?
sołtys85 Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 U mnie też ciężko chodzi i prawdopodobnie jest to przyczyna leżąca po stronie wysprzęglka hydraulicznego. Można go odpowietrzyć (analogicznie jak hamulce) ale na własnej skórze nie próbowałem z braku czasu i dostępu do kanału. Można wymienić jeszcze płyn hamulcowy bo hamulce i wysprzęglik pracują na jednym płynie.
Marcin_1.8T Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Ja w ciężarowym mam też hydrauliczne sprzęgło i przyczyną że ciężko chodziło była pompka przy pedale i wysprzęglik.
Fifara Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 znaczy to nie jest objaw zużytego sprzęgła?? bo jak sprawdzałem czy ślizga to zgasł , a na szybkim ruszaniu to kapcie zwija
Marcin_1.8T Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Tzn. to że ciężko chodzi to nie objaw zużytego sprzęgła tylko właśnie pompki albo wysprzęglika ale to że bierze wysoko nie jest zbyt dobre. Puki się nie ślizga możesz jeździc
Fifara Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 bierze wysoko ale nie przy końcu ,to nie będe nic robił :> ja to mam dobre dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi