Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Reklamacja opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Oddałem opony do reklamacji,Przyszły,jedna została wymieniona na nową uznano 65% gwarancji.Teraz gosc od którego je kupiłem mówi że musze zapłacic 168zł za te pozostałe 35% warosci opony i za transport pozostałych 3 opon. :kox:.Teraz moje pytanie, czy tak to ma wygladać? Co o tym myslicie?

Opublikowano

Trochę tego nie rozumiem, ale jak zadzwonisz do Państwowej Inspekcji Handlowej w Twoim regionie, to powiedzą Ci co i jak zrobic.

Opublikowano

I jak się czegoś dowiesz, to koniecznie napisz...

Opublikowano
  • Autor

Czyli to nie jest normalne? :shocked:

Opublikowano

przysłał Ci nowe opony? czy jak zapłacisz to przyśle? bo jak masz już towar to bym mu powiedział, żeby się bujał :) albo gwarancja jest, albo jej nie ma.. :kox:

Opublikowano

Dokładnie.

Towar jest wadliwy albo nie.

Jeżeli pozostałe 3 sztuki są OK, to zapewne musisz zapłacić za ich transport. Za transport nowej też, ale o procentowym uznaniu reklamacji pierwsze słyszę.

Jednak każdy producent ma swoje warunki, więc mógł sobie tak ustalić. Pytanie, czy jest to zgodne z ustawą konsumencką. Ale na to pytanie odpowie Ci już Rzecznik Konsumentów - w każdym powiecie jest taka instytucja.

A tak wogóle to wrzuć markę opon, sprzedawcę itd. Może się coś da wyczytać gdzieś w sieci.

Opublikowano
  • Autor

Fulda Exelero Carat 235/45/17 Oponex wejherowo. W poniedziałek drydne do psi

Opublikowano

o.. te same oponki co moje ;) a co się z nimi stało? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

o.. te same oponki co moje ;) a co się z nimi stało? :naughty:

Biją trzesą :kox:

Opublikowano

no to albo opony wyząbkowane albo wadliwe :) jeżeli wyząbkowane to Twoja wina, jeżeli wadliwe to jest gwarancja.. więc ten gość jak na moje szuka frajera.. :>

Opublikowano

Na szybko wyczytałem coś, że odliczają jakieś zużycie opon, jeśli mają więcej niż rok.

Ale czy tak mogą robić, to nie wiem.

Opublikowano

Uważam, że jeśli kupiłeś 4 opony jako komplet, a jedna z nich jest wadliwa, masz prawo sprawdzenia wszystkich czterech. A że akurat tylko jedna jest wadliwa, to ich zysk, bo muszą oddać tylko jedną. Poza tym, nie jesteś rzeczoznawcą, nie musiałeś wiedzieć iż tylko jedna jest wadliwa - oni są od tego. Dzwoń koniecznie i walcz o swoje. To wojna, w której musisz wykazać się determinacją.

Opublikowano

Hej,

po 1sze mogłeś je oddać w dowolnym punkcie gdzie sprzedawane są opony marki Goodyear ( bo to on jest producentem ) pod warunkiem, że masz dowód zakupu

po 2gie wszystko zależy ile te opony były zużyte. Średnio opona nowa powinna mieć 8mm głębokości i faktycznie jest tak, że producenci nie tylko GY ale każdy inny bierze pod uwagę zużycie.

http://abc-opony.pl/art/35 -> Ogólne warunki GY

Opublikowano

Zazwyczaj na opony jest gwarancja,musisz okazać tylko dowód zakupu,czyli paragon. Udałbym się do punktu Goodyer i sprawdził pozostałe opony,tam powinni też powiedzieć czy przysługuje Ci gwarancja,a jeżeli to nie jest z Twojej winy to wg mnie jak najbardziej tak.