Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Ori końcówki drążka kierowniczego już wybite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie znalazłem odpowiedzi wiec pisze tu, przed dwoma miesiącami byłem na stacji diag. i diagnosta kazał wymienić "końcówki drążka kierowniczego, wahacze z przodu dolne 'banany' oraz przeguby" wszystkie części zamówiłem u kolegi z forum, wszystkie ori lemfordera, dziś sprawdziłem i końcówki już mają luzy, lewy lekkie, prawy mocniejsze... Po 2 miesiącach użytkowania, co może być powodem takiego czegoś ? :( W oryginalność części raczej wierze bo nie raz już u niego zamawiałem, a na forum ma same pozytywne opinie.

Dodam również że jadąc powoli po drodze wysypanej kamieniami czuje na kierownicy lekkie "luzy, drgania" nie wiem czy powodem tego są te wybite końcówki...

Opublikowano

a sam wymieniałeś czy jakiś mechanik, bo jeśli jakiś niezaufany koleś, to może wsadził ci jakieś stare, u mnie końcówki febi wytrzymały ok 50 tyś km

Opublikowano
  • Autor

Wymieniał mi je zaufany mechanik... Przynajmniej tak myślę, zbieżność również ustawiałem w dobrym zakładzie zaraz po wymianie, czy jakieś inne części mają wpływ na zużycie tych końcówek ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

inne nie,raczej moze styl jazdy ale choc bys w terenie audikiem pociskal to mysle ze ........dziwna sprawa? A moze ten mechanik to srednio zaufany ??!!

Opublikowano

Konkluzja z tego taka, że ori części nie warto kupować bo niejednokrotnie wytrzymają ci krócej niż teoretycznie słabe zamienniki. To tylko spokojna świadomość właściciela, że kupuje wszystko ORYGINALNE. :wink4:

Opublikowano

tu już trochę po bandzie pojechałeś

Opublikowano

tu już trochę po bandzie pojechałeś

z niektórymi rzeczami to się niestety sprawdza. Tzw. oryginalne części nie zawsze mają taką samą jakość jak np. te na pierwszy montaż. Nie mówię tu o podróbach. Kończy się era trwałości - teraz wszystko powoli staje się jednorazowe i ma krótką żywotność.

Opublikowano

no moze niekoniecznie nieraz zdarzyc sie moze jakas slabsza partja no niewiem tak juz w zyciu jest ze auto najlepszej marki jedno na 100 ma jakas wade itd.. i tu moglo byc tak samo ale ori to ori :decayed:

Opublikowano

Wymieniał mi je zaufany mechanik... Przynajmniej tak myślę, zbieżność również ustawiałem w dobrym zakładzie zaraz po wymianie, czy jakieś inne części mają wpływ na zużycie tych końcówek ?

A sprawdziłeś dokładnie czy to końcówki drążków są wybite czy drążki może są wybite? U mnie po wymianie końcówek po około 1 miesiącu poleciały drążki więc sprawdź może też i drążki.